Aanmelden

Gewoon eenvoudig aanmelden

Home Aanmelden

Aanmelden bij Orthoparc

Bij Orthoparc staan onze teams voor je klaar. Je bent van harte welkom in één van onze klinieken. Wij kennen korte wachttijden en bieden verzekerde zorg. Hieronder lees je hoe je aanmelding verder verloopt.

Hoe verloopt je aanmelding?

1. Verwijzing huisarts

Stap 1

Verwijzing huisarts

Voor het maken van een afspraak heb je een verwijzing nodig van je huisarts. Je hebt keuzevrijheid en je kunt bij je huisarts aangeven waar je behandeld wilt worden. Zodra wij de verwijzing van je hebben ontvangen bellen wij je voor het maken van een afspraak.

 

Stap 2

Je eerste afspraak bij onze orthopedische chirurg

De orthopedisch chirurg stelt op basis van je verhaal en het lichamelijk onderzoek de oorzaak van je klachten vast. Mogelijk is daarvoor nog aanvullend onderzoek nodig, zoals het maken van een röntgenfoto of MRI. Je ontvangt van ons hiervoor de verwijzing. Een deel van deze aanvullende onderzoeken kan meteen gedaan worden. Je hoeft hiervoor dus niet terug te komen.

We bespreken met je de behandelmogelijkheden en stellen samen een persoonlijk  behandelplan op.

Stap 3

Je behandeling, een conservatief of een operatief traject

Niet altijd is een operatie direct noodzakelijk. We kunnen dan kiezen voor een conservatieve behandeling. Een conservatief traject kan bestaan uit advies, injecties, fysiotherapie en pijnstilling en/of een brace. Kan dit niet dan volgt er een operatie. De orthopedisch chirurg bespreekt dit met je. 

Stap 4

Operatie

Heeft de specialist samen met jou besloten om tot een operatie over te gaan? Dan plannen we de operatie in. Op de operatiedag word je door de verpleegkundige voorbereid op de ingreep. Daarna ga je onder begeleiding van de anesthesist naar de operatiekamer gebracht. Wij hebben dagbehandeling en je kunt dezelfde dag nog naar huis.

Stap 5

Herstel en nazorg

Ook ná de behandeling blijven we goed voor je zorgen. Na de operatie moet je herstellen en revalideren. Soms gaat dat snel, soms duurt het wat langer. De revalidatieduur en intensiteit is afhankelijk van het type ingreep. Na thuiskomst uit de kliniek, blijven wij bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt. Pas na de laatste controle, als je helemaal tevreden bent, nemen we afscheid van elkaar.


Na je operatie kun je thuis hulp nodig hebben of fysiotherapie. Als de hulp niet beschikbaar is, bespreek dit dan vóór de operatie met je huisarts. Hij/zij kan helpen een geschikte thuiszorgorganisatie te vinden. 

Een oefen- of fysiotherapeut 

 

 

Telefonisch contact

088 - 89 100 10

Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

 

Veelgestelde vragen

Is mijn zorg verzekerd?

Orthoparc biedt 100% verzekerde zorg. Je betaalt wel altijd je eigen risico, net als in ieder ander ziekenhuis.

Hoe ontvang ik een verwijzing?

De huisarts of medische specialist is altijd je eerste aanspreekpunt.

Wanneer je huisarts of andere medische specialist vindt dat je specialistische zorg nodig hebt, zal hij/zij je een verwijsbrief geven voor Orthoparc.

Hoe maak ik een afspraak?

Als je een verwijsbrief van de huisarts hebt ontvangen, belt Orthoparc je binnen 3 werkdagen op.

Waaraan moet een verwijzing voldoen?

De (digitale) verwijsbrief door de huisarts of andere medische specialist is voorzien van: 

  • Je naam, adres, woonplaats en geboortedatum;
  • Naam, adres, woonplaats, functie en kenmerk (AGB-code) van de verwijzer;
  • De beschrijving van de klacht waarvoor je wordt verwezen;
  • Een datum die ligt op of voor de datum van het eerste consult.
Ik ben al ergens anders op consult geweest, maar wil de behandeling graag door Orthoparc laten uitvoeren. Kan dat?

In veel gevallen kunt u voor de behandeling terecht bijOrthoparc. Je kunt bellen met 088 89 100 10 om meer uitleg te geven.

Is sta ergens anders op de wachtlijst. Kan ik overstappen naar Orthoparc?

In veel gevallen kunt u voor de behandeling terecht bijOrthoparc. Je kunt bellen met 088 89 100 10 om meer uitleg te geven.

Kan ik kiezen voor de Orthoparc kliniek met de kortste wachttijd?

Soms kun je door een eindje te reizen eerder terecht voor je behandeling. Je kunt zelf een kliniek kiezen. Houd er rekening mee dat dan alle vervolgafspraken ook bij deze kliniek zijn.