“Precies een week geleden een nieuwe heup gekregen bij Orthoparc en ik ben echt wonderbaarlijk snel hersteld. Ik heb weinig pijn gehad, zowel direct na de operatie als de dagen erna. Dat maakte dat ik al op de derde dag na de operatie kon stoppen met de pijnmedicatie. Sowieso was de pijn direct veel minder dan vóór de operatie. Maar daarnaast was ik heel snel weer mobiel, weliswaar beurse spieren en knie maar dat trok snel weg. Nauwelijks zwelling van de wond en geen bloeduitstorting. Bij lopen heb ik eigenlijk geen twee krukken meer nodig, voor de foto even één maar verder houd ik mij netjes aan de instructie van twee weken met twee krukken. Beter safe than sorry.
De komende weken ga ik het bewegen steeds meer uitbreiden in combinatie met voldoende rust en dan hoop ik over 6 weken het sporten weer op te kunnen pakken. Heel blij ook dat ik voor deze voorste benadering heb gekozen met relatief weinig schade en een snelle terugkeer naar mobiliteit.”

Rapid Recovery-programma

Dezelfde dag nog naar huis

Bij het plaatsen van een heupprothese krijgt u een ruggenprik. Dit is onderdeel van het Rapid Recovery-programma dat wij toepassen. Hierdoor bent u na de operatie sneller op de been en kunt u direct gaan bewegen. De operatie duurt ongeveer 1 uur. U kunt dezelfde dag nog naar huis, maar het is als u wil mogelijk om te blijven overnachten.