Hoe beleef je een heupoperatie als je zelf fysiotherapeut bent? Gerard Stans, met een eigen praktijk voor fysiotherapie, maakte het mee bij Orthoparc. ‘Ik kan Orthoparc bij iedereen aanraden, de heupspecialist dr. Vehmeijer is zeer ervaren en ik kon snel terecht zonder wachtlijst. De operatie werd ingepland op een praktisch moment. Twee maanden na de ingreep ben ik weer volledig aan het werk.’

Voorste benadering
Ik kon al tijden niet meer zonder zware pijnstillers; mijn rechterheup gaf veel problemen. Twaalf jaar geleden is mijn linkerheup al geopereerd. Destijds koos ik voor ‘resurfacing’, een botbesparende operatie die nu niet meer wordt uitgevoerd. Die ingreep ging goed.

Voor mijn rechterheup heb ik de ‘voorste benadering’ gekozen. Een operatie waarvan je snel herstelt. De heup wordt bereikt vanaf de voorkant van je bovenbeen, tussen de spieren door. Er worden geen spieren doorgesneden, waardoor je ’s middags na de operatie alweer naar huis kunt. Dr. Vehmeijer van Orthoparc is gespecialiseerd in de ‘voorste benadering’. Ik sprak hem bij een werkbijeenkomst. Ik wilde graag door hem geopereerd worden omdat hij heel ervaren is.

Geen wachtlijst
Bij het ziekenhuis was een behoorlijke wachtlijst voor mijn heupoperatie, maar bij Orthoparc kon ik heel snel terecht. Toevallig op dezelfde dag als mijn zwager, die ook een nieuwe heup nodig had! De avond voor de operatie hebben we bij Orthoparc overnacht. De planning van de operatiedatum was heel prettig. Ik moest een waarnemer regelen voor mijn praktijk; daar werd de operatiedag op aangepast. Als ondernemer heb ik daar veel waardering voor.

Aanrader
Ik ben heel snel hersteld van de operatie. Ik wist hoe ik moest oefenen, en bij de ‘voorste benadering’ heb je vlug het gevoel dat je alles weer kunt. Ik beweeg  pijnvrij, maar soms doe ik iets te veel en verandert mijn looppatroon. Wat ik mijn eigen patiënten adviseer – leg de lat niet te hoog – vind ik zelf soms lastig op te volgen!

Orthoparc is deskundig en denkt mee. Ik had bijvoorbeeld een vraag over de wondgenezing. Om een lange autorit te besparen, stelde ik voor een foto op te sturen. Aan de hand van die foto kreeg ik een goed advies om antibiotica te nemen. En wat ook opviel: voor mijn operatie kon ik kiezen welke muziek ik wilde horen. Ik sliep in met mijn favoriete muziek en werd er na de operatie mee wakker. Ik kan Orthoparc bij iedereen aanraden.

Vraag meer informatie aan

Voordat u zich aan de heup laat opereren, moet u goed weten waarom een operatie nodig is, wat de operatie inhoudt en hoe het herstel na de operatie zal verlopen.

Neem contact op