Wandeltocht 5 km met nieuwe knie
Deze foto is van mijn eerste officiële wandeltocht van 5 kilometer.  En dit al na ruim vier weken na de knie-operatie ! De wandeltocht ging heel voorspoedig zonder vermoeidheid. En nadien ook geen napijn of spierpijn.

Met hartelijk dank voor alle goede zorgen van Orthoparc.

Met vriendelijke groet van Piet Jansens

Uw orthopeden

Veelgestelde vragen

Een overzicht van de meest gestelde vragen over uw knieoperatie in dagbehandeling.

Valt de knieoperatie onder verzekerde zorg?

Uw behandeling bij de klinieken van Orthoparc valt onder verzekerde zorg. U zult echter wel aanspraak maken op uw eigen risico en eventueel verhoogd vrijwillig eigen risico.

Onze medewerkers kunnen u precies vertellen hoe dit werkt.

Neem gerust contact op.

Hoe lang zal mijn knie pijnlijk blijven?

Vaak is de vervelende pijn die wordt veroorzaakt door de slijtage direct weg, echter komt hier tijdelijk ‘operatiepijn’ voor in de plaats. Deze pijn kan goed onderdrukt worden met pijnstillers en zal daarnaast door (gedoseerd) bewegen afnemen. De eerste maanden zal het lichaam nodig hebben om te herstellen. Pijn is dan een nuttig signaal. Het is dan ook niet vreemd dat u (af en toe) nog wat pijn zult voelen. Soms voelt u een doffe pijn na een lange wandeling. Dit gevoel kan optreden tot ongeveer twaalf maanden na de operatie. Pijn bij de eerste stappen na het opstaan, zogenaamde startpijn, kan nog een poosje aanhouden. Dit pijnlijke gevoel wordt vanzelf minder. Pijn betekent niet dat de prothese niet goed functioneert of los zit.

Hoe lang moet ik gebruik maken van een loophulpmiddel?

Patiënten met een knieprothese lopen gemiddeld vier tot zes weken na de operatie met een loophulpmiddel, maar uitzondering naar minder en meer komen regelmatig voor.