Een fietstocht door Duitsland en Oostenrijk of mijn garage opruimen en daarna verrekken van de pijn; niet meer kunnen lopen, wat ook al steeds slechter ging. Mijn rechterknie was enorm dik en pijnlijk.

De huisarts verwees me naar het ziekenhuis voor een foto: beide kniegewrichten bleken nagenoeg volledig versleten. Een verwijzing naar de orthopeed volgde. Daar kreeg ik een Cortisone-injectie en ik startte met fysiotherapie. Aanvankelijk ging het veel beter, maar vanwege de Coronapandemie kreeg ik geen fysiotherapie meer en kon ik niet naar de sportschool. Dus het oefenen werd minder en slechter. De klachten kwamen weer terug en nu aan beide knieën.

Een kennis van mij gaf de tip naar Orthoparc in Bos en Duin te gaan, naar Saskia Boekhorst. Ik kon op korte termijn een afspraak krijgen. Haar allereerste opmerking was toen ik voor haar uit moest lopen: ‘’Maar mijnheer, u hebt rechts een klapvoet.’’ Ik zei: ‘’Dat klopt, maar dat heb ik al jaren. Overgehouden aan een hernia operatie.’’ Waarop mevrouw Boekhorst reageerde: ‘’Als ik die knie bij u ga repareren, verwacht ik van u dat u wat aan die klapvoet gaat doen.’’ Duidelijke taal, daar hou ik van. We besloten eerst de rechterknie te opereren en daarna te beslissen of we ook links zouden opereren.

Na een telefonische (Corona)intake door de anesthesioloog ging de molen zeer efficiënt draaien. Bloed en hartonderzoek op korte termijn geregeld door Orthoparc. Na een snel goedbevinden van de anesthesioloog kon de MRI-scan, nodig voor de persoonlijke 3D-zaagmal, gemaakt worden. Na een week of vijf (noodzakelijke wachttijd voor het vervaardigen van de 3D-zaagmal) kon ik geopereerd worden.

Op de operatiedag werd ik zeer vriendelijk ontvangen in de kliniek in Bosch en Duin. Er werd me nogmaals verteld wat er zou gaan gebeuren die dag. Vlak voor de operatie had ik nog een gesprekje met de anesthesioloog en mevrouw Boekhorst kwam ook nog langs. Ze vroeg wat voor muziek ik wilde horen en vertelde dat ik na afloop goed moest gaan eten.

De operatiezaal leek een groot feest; uit alle hoeken schalde muziek van Abba. Er waren allemaal lieve mensen, die me op mijn gemak stelden.

Na een uur was de operatie klaar. Op de afdeling werd mij een fantastische maaltijd voorgeschoteld. Ik kreeg duidelijke instructies van de fysiotherapeut en de verpleegkundige vertelde me alles over de wondverzorging en medicatie. Om zes uur kon ik naar huis.

Kortom, op en top service. Het klopte allemaal.

Na een herstelperiode van vijf, zes weken met fysiotherapie en veel oefenen thuis, heb ik een controlefoto laten maken van de knie. De controleafspraak na zes weken was telefonisch. Ik gaf aan dat ik graag de andere knie ook wilde laten opereren. Een nieuwe intakeafspraak was zo gemaakt en de molen begon opnieuw te draaien. Wederom efficiënt en correct.

Ik kijk nu een week na het plaatsen van de tweede knieprothese terug op een voor mij goede beslissing. Binnenshuis kan ik al zonder krukken lopen, de oefeningen doe ik dagelijks trouw en iedere dag zie en voel ik vooruitgang.

Mijn waardering voor mevrouw Boekhorst en haar team zijn enorm groot en ik wil allen nogmaals danken voor de optimale behandeling en de snelheid waarmee alles gebeurd is.

Ik kan weer normaal gaan lopen, zonder pijn en instabiliteit.

Vraag meer informatie aan

Voordat u zich laat opereren, moet u goed weten waarom een operatie nodig is, wat de operatie inhoudt en hoe het herstel na de operatie zal verlopen.

Neem contact op