Home Heup Heupklachten

Heupklachten

Het heupgewricht bestaat uit de heupkom en de heupkop en verbindt het bekken met het dijbeen. De heupkop en de heupkom passen precies in elkaar en kunnen in elke richting draaien. Ze zijn beide bekleed met een laag kraakbeen en een soort smeervloeistof, waardoor de gewrichten soepel draaien en in staat zijn om stoten op te vangen. Dit alles wordt omvat door het gewrichtskapsel, dat in alle bewegingen mee rekt en het gewricht (passieve) stabiliteit geeft.

Heupprothese

Een nieuwe heup kan een oplossing zijn bij langdurige pijnklachten aan en rondom de heup. Onze orthopedische chirurgen zijn gespecialiseerd in het plaatsen van heupprotheses.

Heup kijkoperatie

Heb je last van een ingeklemde heup of labrumscheur? Dan is een kijkoperatie mogelijk. We noemen dit ook wel een heupbesparende operatie, omdat het een relatief lichte operatie is waarbij je snel herstelt.

Voor welke heupklachten kun je bij ons terecht?

Je kunt bij onze gespecialiseerde kniekliniek terecht voor verschillende soorten heupproblemen. Heb je last van een versleten heup, inklemming van de heup of een labrumscheur? Onze orthopedische chirurgen hebben de specialistische kennis om de juiste behandeling uit te voeren.

Versleten heup

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. De eerste behandeling is vaak oefen- of fysiotherapie. Mocht dit niet baten, dan kan er een operatieve behandeling volgen

Labrumschreur

Wanneer het labrum kapot is, geneest dit niet door training. Daarom zullen ondanks de therapie de klachten bestaan. Een operatieve behandeling is dan een mogelijke uitkomst. Tijdens een kijkoperatie in de heup zien wat nodig is.

Inklemming in de heup

Door verkeerde botgroei kan de heup niet meer de bewegingen maken die van een heupgewricht verwacht mogen worden, waardoor pijnklachten ontstaan. Een operatieve behandeling is dan een mogelijke uitkomst.