Home Heup Nazorg en herstel

Nazorg en herstel

De orthopedische chirurg bespreekt voor de operatie wat je kunt verwachten en welke mate van pijn normaal is. Hoe lang het herstel zal gaan duren, verschilt per persoon. In het begin zal het herstel snel gaan en waarschijnlijk kun je de meeste dingen weer gewoon doen. Het volledig herstel van de heup kan tot een jaar duren. Belangrijk is om jezelf goed de tijd te geven om te herstellen. Door te veel inspanning in de eerste weken, kun je de heup overbelasten. Het is belangrijk om deze belasting langzaam op te bouwen. Bij zwelling, roodheid of warmte rond de heup, moet je de inspanning te verminderen.

Het herstel is persoonsgebonden. Om toch een globaal beeld te geven van het herstel hebben we een de belangrijkste stappen van het herstelproces voor je op een rij gezet. 

 Fase

Tijdspad

Opname

 0

Dag 0

Opname

 1

Dag 1 – 4

Herstel thuis

 2

Dag 4 – 14

Verminderen reactie heup

 3

Week 3 – 6

Eerste opbouw (geen zware of langdurige beweging)

 4

Week 6+

Verdere opbouw naar normaal leven (lichte) sport pas toegestaan na 3 maanden

Orthoparc werkt samen met een groot aantal fysiotherapeuten. Voor een fysiotherapeut bij jou in de buurt kun je op onze oefen- en fysiotherapeuten gericht zoeken. Deze fysiotherapeuten zijn op de hoogte van onze werkwijzen en hebben korte lijntjes met onze orthopeden en fysiotherapeuten uit onze kliniek. Zij dragen bij aan jouw optimale herstel.

Vind hier oefen- en fysiotherapeuten bij jou in de buurt