Home Knie Knieklachten

Voor welke knieklachten kun je bij ons terecht?

Je kunt bij onze gespecialiseerde kniekliniek terecht voor verschillende soorten knieproblemen. Of je nu last hebt van artrose, een gescheurde meniscus, of een andere knieblessure, onze orthopedische chirurgen hebben de specialistische kennis om de juiste behandeling uit te voeren:

 

Versleten knie

De eerste behandeling is vaak oefen- of fysiotherapie. Als dit niet helpt kan een operatieve behandeling volgen. Wanneer de knie versleten is, zijn er verschillende operaties mogelijk:

  • Een totale nieuwe knie (TKP)
  • Een halve nieuwe knie (HKP)
  • Standbeencorrectie
  • Microfractuur

Knieschijf pijnklachten

Pijn aan of rondom uw knieschijf worden ook wel patellofemorale klachten genoemd. Soms ontstaat hierbij irritatie tussen de knieschijf en het bovenbeen. Dat geeft pijn op, onder of rond de knieschijf. Dit heet het patellofemoraal pijnsyndroom.

Meniscusklachten

De meniscus is een schijfje kraakbeen dat in de knie zit. Door een plotselinge verdraaiing van de knie, kan de meniscus scheuren. Een meniscusscheur kan operatief behandeld worden.

Gescheurde kruisband

Na een voorste kruisbandscheur is het belangrijk om de bovenbenen goed te trainen. Als de knie instabiel blijft vanwege het ontbreken van de kruisband is vaak een operatie nodig waarbij de orthopedisch chirurg de voorste kruisband zal reconstrueren.