Gewoon weer bewegen

Home Knie Knieoperaties

Knieoperaties

Orthoparc is volledig gespecialiseerd in klachten aan de knie in dagbehandeling. Dat betekent dat je na de operatie dezelfde dag naar huis kunt. Deze behandelmethode maakt een knieoperatie minder belastend. Je ervaart minder pijn en kunt direct al bewegen. 

Knieprothese

Wanneer het hele kniegewricht versleten is, is het verstandig te kiezen voor een totale knieprothese. Deze knieprothese vervangt het hele gewrichtskraakbeen. 

Kijkoperatie knie

Een kijkoperatie wordt bij verschillende ingrepen ingezet. Orthoparc doet dit bij bijvoorbeeld een voorste kruisbandoperatie, meniscusoperatie en een operatie bij een kraakbeendefect.

Standbeencorrectie

De knie is een belangrijk gewricht, omdat de knie veel krachten moet opvangen. Bij O- of X-benen kunnen de krachten niet meer recht worden opgevangen door de benen. 

Meniscusoperatie

Bij meniscusproblemen heb je vooral pijnklachten die voelbaar zijn bij draaiende bewegingen en diepe buigingen. Wanneer fysio- of oefentherapie niet helpen, kan een operatie uitkomst bieden. 

Gescheurde kruisband operatie

Een kapotte voorste kruisband kan voor instabiliteit in de knie en pijn zorgen. Dit kan het dagelijks functioneren, waaronder sport, flink bemoeilijken. 

Patellofemoraal pijnsyndroom operatie

Patellofemorale pijn is meestal goed te behandelen met fysiotherapie en hulpmiddelen zoals steunzolen of tapen.

Heb je langdurig pijn aan je knieschijf of last van instabiliteit dan is een operatieve behandeling van patellofemorale klachten mogelijk.

Telefonisch contact

088 - 89 100 10

Maandag tot en met vrijdag 09:00 - 17:00 uur