Skip to main content

Knieklachten

Het kniegewricht is een complex gewricht. Verschillende structuren komen hier samen. Het bovenbeen (Femur) staat op het scheenbeen (Tibia). De knieschijf (Patella) ligt over de knie heen en geleidt de bovenbeenspieren over het kniegewricht heen.

Neem contact met ons op

Anatomie

De knie heeft twee contactvlakken tussen het bovenbeen en onderbeen, met daartussen een holle ruime waar verschillende structuren doorheen lopen. Op de contactvlakken van de botten zitten kraakbeenlagen. Deze zorgen voor een gladde en soepele beweging en helpen schokken op te vangen. In de knie zitten de voorste en achterste kruisband. Dit zijn stevige, pezige kabels en geven de knie stevigheid in voor- en achterwaartse richting. Deze zorgen er dus voor dat er geen voor of achterwaartse verschuiving van het onderbeen ten opzicht van het bovenbeen kan plaatsvinden. De menisci (meervoud van meniscus) vormen kommetjes om de contactvlakken van het bovenbeen en scheenbeen. Hierdoor ontstaat er meer stabiliteit in het kniegewricht. Menisci hebben daarnaast ook een dempende werking. Aan de twee buitenzijdes (links en rechts) zitten kniebanden (collaterale banden). Dit zijn ook peesachtige structuren en stabiliseren de knie in zijwaartse richting. Rondom al deze structuren zit het kniekapsel.

Verschillende soorten knieklachten

Aangezien er veer verschillende structuren in de knie zitten, zijn er ook veel verschillende soorten knieklachten met verschillende oorzaken. Hieronder vindt u een overzicht van uiteenlopende knieklachten die wij behandelen.

Versleten knie

Meniscus

Kruisband

Knieschijf

Maak een afspraak

Wilt u contact opnemen, vul ons afspraak formulier in of bel voor direct contact.

Met hartelijk dank voor alle goede zorgen van Orthoparc.

Klant case

Behandeling op maat

“Ik koos voor Orthoparc omdat zij een focuskliniek zijn, speciaal voor knie- en heupoperaties. Daarnaast wilde ik een operatie met de nieuwste technieken: op maat geplaatste knieprotheses en verdoving door een ruggenprik. Dat is me honderd procent meegevallen. Ik weet niet eens meer dat ik in slaap viel. Twee weken na de operatie liep ik al zonder krukken”.

Het Rapid Recovery programma

Rapid Recovery is een programma dat er op gericht is om zo snel mogelijk na de operatie te werken aan uw herstel, waardoor u letterlijk weer snel op de been bent. Hierdoor ondervindt u minder achteruitgang in conditie en is er minder kans op complicaties. Rapid Recovery is bewezen werkzaam en veilig en streeft naar betere zorg waarbij u als patiënt actief betrokken wordt. Alle patiënten die bij Orthoparc een knie- of heupprothese krijgen nemen deel aan het Rapid Recovery programma.