Nieuwe knie

De specialistische orthopeden van Orthoparc plaatsen in één dag een kniegewricht van kunststof ter vervanging van uw huidige knie. Door persoonlijke begeleiding van een fysiotherapeut beweegt u snel weer soepel en pijnvrij.

 • Een nieuwe knie in één dag
 • Rapid Recovery: snel herstel met minder pijn
 • Geen wachtlijst: binnen twee weken een afspraak
 • Orthopeden die gespecialiseerd zijn in knieoperaties

Lees meer informatie over het plaatsen van een nieuwe knie of maak direct een afspraak via 088 891 0010 of info@orthoparc.nl.

“Na jarenlang last te hebben gehad van mijn knie tijdens sporten, traplopen en autorijden, heb ik nu een knieprothese. Wat een opluchting! Dankzij de professionele orthopeden en fysiotherapeuten was ik snel weer hersteld.”

Wanneer een nieuwe knie?

Een nieuwe knie wordt aangeraden wanneer de pijn aan de knie zo erg is, dat deze u in het dagelijks leven beperkt. Klachten die u mogelijk ervaart als uw knie versleten is, zijn:

 • Pijn in de knie, het bovenbeen en/of onderbeen
 • Pijn bij (trap)lopen, opstaan uit een stoel en/of lang staan
 • Een stijve knie als u lang niet heeft bewogen
 • U kunt uw been niet meer helemaal strekken of buigen
 • Gezwollen en warme knie
 • Een instabiel gevoel in de knie
 • Minder spierkracht in uw bovenbeen
 • Pijn terwijl u slaapt

Herkent u een of meerdere van bovenstaande symptomen? Neem contact op met Orthoparc via 088 891 0010 om uw klachten te bespreken.

Kosten nieuwe knie

Een knieoperatie wordt in alle gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Wel betaalt u uw verplichte eigen risico en eventueel verhoogd vrijwillig eigen risico.

Oorzaak knieklachten

De knie bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder twee botdelen (dijbeen en bovenbeen), een laag kraakbeen en een kniekapsel. Met elkaar zorgt dit ervoor dat we kunnen lopen, sporten, springen en hurken. Vooral het kraakbeen zorgt dat u soepel en pijnvrij kan bewegen. Als het kraakbeen beschadigt door slijtage, kunnen pijn en zwellingen ontstaan in de knie. Slijtage kan door ouderdom komen, maar ook door een afwijkende stand van de benen, een ongeval of bepaalde ziektes, zoals reuma. Ook wanneer de meniscus in het verleden is verwijderd, is de kans op slijtage groter.

Soorten knieprotheses

Bij Orthoparc werken we met twee soorten knieprotheses ter vervanging van de pijnlijke knie: de Nexgen prothese en de Signature prothese. De prothese worden geplaatst met behulp van een mal. Deze mal wordt voor u precies op maat gemaakt op basis van een MRI scan. Zo sluit de knieprothese perfect aan en functioneert uw nieuwe knie optimaal.

Nieuwe knie operatie

Een nieuwe knie plaatsen duurt gemiddeld één uur. Onze orthopeden maken bij het plaatsen van de knieprothese gebruik van de MIS-techniek (minimaal invasieve chirurgie), zodat de pezen en spieren rondom uw knie intact blijven. Hierdoor herstelt u sneller. Na de operatie krijgt u een drukverband om de knie en mag u direct naar huis.

Rapid Recovery

Bij Orthoparc hebben we het doel om u na de operatie weer zo snel mogelijk op de been te krijgen. Met het Rapid Recovery-programma zorgen we ervoor dat u snel herstelt. Onderdelen van het programma zijn goede pijnstilling op maat, veilige en snelle mobilisatie, zelfstandig functioneren en het minimaliseren van beperkingen.

Vraag meer informatie aan

Voordat u zich aan de heup laat opereren, moet u goed weten waarom een operatie nodig is, wat de operatie inhoudt en hoe het herstel na de operatie zal verlopen.

Orthoparc Bosch en Duin

Biltseweg 14
3735 ME Bosch en Duin
088 891 0010
info@orthoparc.nl

Routebeschrijving
Beoordeeld met een 9,5

Orthoparc Rozendaal

Rosendaalselaan 30
6891DG Rozendaal
088 891 0010
info@orthoparc.nl

Routebeschrijving
Beoordeeld met een 9,2

Orthoparc Haarlem

Van Eedenstraat 14
2012 EM Haarlem
088 891 0010
info@orthoparc.nl

Routebeschrijving
Beoordeeld met een 9,2

Contact