Skip to main content

Over onze kliniek

 

Orthoparc verricht knie-heupoperaties in dagbehandeling. Dat betekent dat patiënten direct na de operatie naar huis mogen. Deze innovatieve behandelmethode maakt een knie- of heupoperatie minder belastend voor de patiënt; zij ervaren minder pijn en kunnen direct al bewegen.

Binnen Orthoparc proberen wij de beste en de meest efficiënte zorg aan te bieden aan de mensen die door ons worden behandeld. In het kader van deze manier van behandelen en zorg verlenen maken wij onder andere gebruik van Rapid Recovery.

Het Rapid Recovery programma

In Orthoparc behandelen wij patiënten die aan de heup of aan de knie worden geopereerd en een prothese krijgen met een zogenaamd Rapid Recovery programma. Rapid Recovery betekent letterlijk ‘snel herstel’. Daarbij is het doel om u zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Wij willen dit onder andere bereiken door het gebruik van een operatietechniek die zo min mogelijk schade toebrengt, een speciaal pijnprotocol en ook door u zo snel als mogelijk te mobiliseren na de operatie.

Pijnprotocol

Als u wordt geopereerd aan uw heup of knie maken wij gebruik van een speciaal pijnprotocol waarbij wij het gehele lichaam zo min mogelijk willen belasten. U krijgt voor en na de operatie vooral tabletten ter voorkoming van de pijn. Mogelijk krijgt u ook een zetpil om de pijn te verminderen.

Mocht u ondanks dit protocol toch pijn hebben in de kliniek, geef dit dan op tijd aan de verpleegkundigen. Houdt er ook rekening mee dat u na de operatie enige pijn zult hebben. We kunnen de operatie helaas niet bij iedereen pijnvrij maken. We kunnen buiten het pijnprotocol andere medicijnen geven, maar ook deze pijnstillers zullen de pijn niet volledig kunnen verminderen, terwijl ze wel vervelende bijwerkingen kunnen hebben.

Vroeg mobiliseren

Vroeg mobiliseren houdt in dat de fysiotherapeut zodra u na de operatie de benen weer goed kunt bewegen en het gevoel in de benen terug hebt met u gaat oefenen. Dat betekent dus dat de therapeut mogelijk al wat stapjes met u gaat lopen en dat u al lekker even in een stoel kan gaan zitten. Later op de dag zal hij ook het traplopen met u oefenen. Vroeg mobiliseren is mogelijk en heeft geen invloed op de nabehandeling of op de prothese. Vroeg mobiliseren heeft in onze ogen een aantal voordelen. Voornamelijk het beperken van verslapping van de spieren rondom de heup heeft ons aangezet tot het vroeg mobiliseren.

De oefen- en fysiotherapeuten

De oefen- en fysiotherapeuten leveren deskundige hulp bij de revalidatie. Zij streven ernaar u na de operatie zo snel mogelijk weer veilig en zelfstandig te laten functioneren. Na de operatie komt de oefen- of fysiotherapeut bij u langs om een bewegingsprogramma met u door te nemen. U gaat onder zijn of haar begeleiding zo snel mogelijk het bed uit. Er zijn daarnaast een aantal oefeningen die u zelf uit kunt voeren en die de oefen- of fysiotherapeut met u zal bespreken.

Ons team

Bent u benieuwd wie er bij Orthoparc Nederland werken en met welke specialisten of collega’s u te maken krijgt? Onze collega’s stellen zich graag aan u voor.

Bekijk het Orthoparc team