Home Over ons Patiëntervaringen Binnen vijf dagen een consult, zes weken later geopereerd!

Binnen vijf dagen een consult, zes weken later geopereerd!

Henk van der Vorst op 9 november 2020
Midden in de corona-lockdown kreeg Henk problemen met zijn heup. In de reguliere zorg was het moeilijk om snel geholpen te worden. Daarnaast wilde hij de regulier zorg niet extra belasten. “Toen ben ik zelf maar op onderzoek uitgegaan. Orthoparc sprak mij het meeste aan. Vakkundige artsen en een korte wachttijd. Op de website staat veel informatie en verhalen van andere patiënten. Dat gaf mij vertrouwen. En of je nu jong of oud bent, iedereen kan meteen na de operatie naar huis.”


Betrouwbaar en vakkundig
Mijn huisarts was eerst niet heel gelukkig met mijn keuze voor Orthoparc, door mijn hoge leeftijd en de mogelijke gevaren en complicaties. Hij vond dat ik in een regulier ziekenhuis veiliger geholpen kon worden. Maar de orthopeed heeft mij heel vakkundig en duidelijk uitgelegd wat de gevaren zijn en welke veiligheidsmaatregelen Orthoparc neemt. Alle mogelijkheden zijn goed uitgelegd, inclusief de voor-en nadelen van een heupoperatie en ik was helemaal vrij in mijn keuze. Dat gaf mij vertrouwen om geopereerd te worden in de kliniek. Zo is er een goede screening, niet iedereen kan zo maar geholpen worden. Daarnaast zijn er goede afspraken met ziekenhuizen bij eventuele complicaties. Ik heb dit aan mijn huisarts uitgelegd en gelukkig ging hij hierin mee.

Direct naar huis
Verbazingwekkend hoe alles zo snel en makkelijk is verlopen. Binnen vijf dagen had ik mijn eerste consult. Zes weken later werd ik al geopereerd. In de reguliere zorg is dat helemaal niet aan de orde. Ik zag wel een beetje tegen de operatie op, door de verhalen van andere mensen die een heupoperatie hebben gehad. Zij moesten minimaal twee dagen blijven na de operatie. Ik mocht dezelfde dag naar huis. Niemand in mijn omgeving die dat gelooft! Ik krijg er nog steeds een glimlach van, zo blij was ik.

Ongedwongen sfeer
De verpleging was heel makkelijk benaderbaar voor vragen. Iedereen stelde mij gerust. Ze legden alles goed uit en namen echt de tijd voor je. Zowel vóór, tijdens als na de operatie. De artsen, verpleegkundigen en operatieassistenten zijn zeer ervaren en professioneel. Zij gaven iedere keer een gevoel van veiligheid. Je verblijft niet lang op de verpleegafdeling en je hoeft ook niet lang te wachten voor je operatie. En na de operatie gaat alles stapje voor stapje. De eerste stap naar het toilet, dan oefenen met lopen onder begeleiding van een fysiotherapeut. En als dat goed gaat de trap op lopen met krukken. Het moment dat dit allemaal lukt, voel je je zeker en vol vertrouwen om ook naar huis te gaan. Het is nu drie maanden na de operatie. Ik wandel en fiets weer volop! Ik voel mij 10 jaar jonger!

Meer ervaringen lezen