Home Over ons Patiëntervaringen ik verbaas anderen, maar ook mezelf weer

ik verbaas anderen, maar ook mezelf weer

Ingrid Iding op 3 maart 2022
Als ervaringsdeskundige met al een heupprothese op links, kwam ik voor de rechterheup bijna zes jaar later terecht bij Orthoparc.

Vanwege Corona eigenlijk, want ik stond op de reguliere wachtlijst van het ziekenhuis. Had eerder wel gelezen over een voorste benadering en dat het eerste herstel daarmee sneller zou zijn, maar in niets had ik dit verwacht wat me nu is overkomen.

Van te voren goed gesprek gehad met de arts, gewezen op de risico’s etc. Prima, maar hoe eerder hoe beter. Graag weer normaal leven zonder pijn, want dan zou ik niet lang meer volhouden. Paar weken gewacht en toen was de dag daar, 19 januari 2022.

De operatie duurde een uurtje, al na een half uur nadat de operatie was afgelopen kon ik mijn benen weer bewegen. Helaas voelde de pijn na de operatie nog als voor de operatie. Ik kon geen goede houding vinden omdat de pijn er continue was. Aanvullende pijnstiller gekregen en dat was het. De pijn trok weg, kon lopen, ben op de hometrainer gegaan, trapje op en af en naar huis.

Mijn zoon kwam me halen. Ik voelde me prima, maar we hebben ook direct gelachen en ervaren dat ik soms toch wel wat pijn had. Zat ik lekker als passagier en maakten we een bocht van de a27 naar de a12. Auw Auw, niet te snel. De druk van de bocht voelde niet zo lekker aan, dus moest hij wat zachter rijden. Hebben even geprobeerd wat goede bochtsnelheid was zonder pijn, haha.

Hoe leuk was het al om nu al weer echt te kunnen lachen. Misschien klinkt het stom, maar wanneer je jaren met pijn loopt was dit een echte verademing. 's Middags thuis dacht ik nog om in de avond mogelijk toch wel stevige pijnstiller te nemen, gezien mijn vorige heupoperatie-ervaring, maar…………. heb alleen een paracetamolletje genomen en al direct een betere nacht gemaakt dan de vele daarvoor.

Heb thuis scootmobiel geregeld omdat de winkel en de fysio nog te ver lopen zijn. ’s Avonds even mee gaan crossen, samen met een vriendin. Ik heb mega veel energie, in mijn stem klink mijn enthousiasme en geluk door. Ik verbaas anderen, maar ook mezelf weer.

Bij Orthoparc was iedereen erg vriendelijk en behulpzaam. Nu na een week belde Kevin me op om te vragen hoe het gaat, heel attent. Nou, het is dat ik weet dat het kapsel zwak is, maar ik heb de fysio nodig om me af te remmen.

Dank aan het hele team van Orthoparc ?

Bijgevoegd foto van de middag na de operatie.

Heb het filmpje van testen van de scootmobiel in de avond ook bijgevoegd, haha

Met vriendelijke groet,

Ingrid Iding

Meer ervaringen lezen