Medisch wonder?!

John d'Hanis op 1 juni 2021

Goedemorgen dokter Boekhorst,


Het is misschien niet heel gebruikelijk dat een patiënt u een mail stuurt met daarin zijn ervaringen; toch wil ik u daar deelgenoot van maken, omdat u daarin een grote rol gespeeld hebt.


Het is nu 3 maanden geleden dat ik door u geopereerd ben en daarbij een nieuwe halve knie heb gekregen. Ik word nu door diverse mensen in mijn omgeving als medisch wonder gezien, hetgeen natuurlijk een beetje onzin is, dat ik graag aan u verduidelijken wil.


U heeft mij aangeraden om zo snel mogelijk op de hometrainer te gaan fietsen en 3 dagen na de operatie kon ik de pedalen helemaal rond krijgen en dus het heen en weer bewegen uitbreiden met min of meer echt fietsen, eerst voorzichtig 5 minuten maar na een week al 2 x 20 minuten per dag.


Ook kon ik na een paar dagen al zonder krukken lopen en na overleg met Matthijs heb ik de krukken na een week aan de wilgen gehangen een dat beviel mij goed.


Na 2 weken ben ik zonder daarvan hinder te ondervinden voorzichtig buiten gaan lopen; het fietsen bleef ik op de hometrainer doen.


Na 5 weken ben ik ook buiten gaan fietsen, aanvankelijk op de stadsfiets, maar na 6 weken ook op de mountainbike op de weg.


Inmiddels is het 3 maanden na de operatie en heb ik afgelopen maandag op de racefiets een tocht van 75 km gereden en woensdag 55 km off road in de duinen.


Ook heb ik al twee keer een rit op de motor gemaakt; ook dat gaat zonder problemen.


U zult nu dus wel begrijpen dat men mij een medisch wonder noemt, ik ben 74, maar de credits komen geheel en al u toe.


U bent degene die voortreffelijk werk geleverd heeft en samen met Matthijs mij zo snel op de been, de fiets en de motor gekregen heeft en daar ben ik uiteraard heel blij mee. Natuurlijk is het nog geen 100% en voel ik hier en daar nog wel wat, maar het gaat prima.


Ik heb twee foto’s bijgevoegd die eerder genomen zijn, maar die zeker weer genomen gaan worden als de problemen rond Corona opgelost zijn, want het appartement bij de Mont Ventoux hebben wij voor oktober weer geboekt en voor de motor heb ik in oktober een circuitdag besproken.


Het “medisch wonder” is natuurlijk overdreven, maar ik besef terdege dat dit 50 jaar geleden niet mogelijk was geweest.


Uiteraard is mijn dank aan u voor het zeer professioneel verrichten van deze ingreep zeer groot, want zonder uw vakbekwaamheid zou het een stuk lastiger zijn geweest.


Met vriendelijke groeten,


John d’Hanis


Meer ervaringen lezen