Home Over ons Patiëntervaringen Geen pijn meer, kan weer lopen en ik voel me 10 jaar jonger

Geen pijn meer, kan weer lopen en ik voel me 10 jaar jonger

Pim Frishert op 23 februari 2022
Ik heb op jonge leeftijd een zware knieblessure gehad en ben toen aan mijn linker kruisband en meniscus geopereerd. Dit had niet het gewenste resultaat en ik ben daarom later nog door een landelijk vooraanstaande kniespecialist geopereerd. De rest van mijn leven ben ik blijven sukkelen met deze knie en daardoor heb ik ook mijn rechterknie teveel belast.

Rond mijn 50ste verergerden de klachten en bleek dat ik artrose in beide knieën en mijn heup had. Na een heupoperatie ben ik veel blijven wandelen, maar de pijn bleef en werd erger. Op een gegeven moment liep ik alleen met stokken, had ik ’s nachts pijn en als ik mijn kleinkinderen optilde was ik bekaf. Zo kon ik niet doorgaan besloot ik eind 2020, toch maar die nieuwe knieën.

Betrouwbaar en gedegen


Door corona werd mijn operatie in een traditioneel ziekenhuis steeds uitgesteld en het was niet duidelijk wanneer ik aan de beurt zou zijn. Via via werd ik geattendeerd op Orthoparc. Toen ik de website bekeek viel het me op dat er op een andere manier naar mijn klachten werd gekeken en dat er een MRI scan gemaakt zou worden, dit voelde een stuk beter dan mijn eerdere ervaringen. Ik had snel een afspraak met de orthopedisch chirurg, Saskia Boekhorst. Zij kwam heel betrouwbaar en gedegen over. Samen hebben we besloten om eerst de rechterknie te vervangen (april 2021) en vervolgens de linkerknie (september 2021).

Mijn ervaringen met beide operaties waren zeer positief. Alles was strak georganiseerd, ik hoefde geen uren te wachten in een wit jasje. Het was een korte operatie en ik was relatief snel weer op de uitslaapkamer. Daar ging ik kort na de operatie aan de slag met de fysio.

Herstellen


Na de operatie van mijn rechterknie bleef ik nog een tijdje last houden van een pees, dit herstelde gelukkig redelijk snel weer. Het herstel van mijn (slechtere) linkerknie verliep nog soepeler. Na drie weken liep ik binnenshuis alweer zonder krukken en wandelde ik voorzichtig weer in het bos. Na 5-6 weken kon ik alweer een paar kilometer per dag lopen. Het hoogtepunt was mijn vakantie in Zuid Frankrijk, 3,5 maand na de operatie. Ik heb toen elke dag zo’n 10 tot 15 kilometer (!) gewandeld in heuvelachtig gebied zonder pijnklachten, dit is toch gewoon geweldig. Let wel: om dit mogelijk te maken is het belangrijk dat je gedisciplineerd de oefeningen uitvoert en goed luistert naar je lichaam.

De drie dingen die Orthoparc voor mij heeft gerealiseerd en waar ik dankbaar voor ben zijn:

  1. Geen pijn meer;

  2. Ik kan weer lopen en zelfs hardlopen, hierdoor voel ik me 10 jaar jonger;

  3. Allebei mijn benen staan weer kaarsrecht nadat ze volledig uit het lood stonden.


“Ik vind de zorg bij Orthoparc echt super. Helemaal als je het vergelijkt met traditionele ziekenhuizen en klinieken. Alles is fantastisch georganiseerd en ik heb het persoonlijke contact met alle medewerkers enorm gewaardeerd!”

Meer ervaringen lezen