Home Over ons Patiëntervaringen Omringd door een zorgzaam team die mij weer op de been hebben geholpen!

Omringd door een zorgzaam team die mij weer op de been hebben geholpen!

Willem van der Heijden op 29 juni 2022

Operatiedag

Prima ontvangst in Orthoparc Bosch en Duin. Na de koffie werd ik ontvangen door een verpleegkundige die mij gereed maakte voor de operatie. Dr. Vehmeijer verkleed als een soort maanmannetje kwam zich al snel melden met de vraag of ik er klaar voor was en of ik er ook muziek bij wilde. Niet veel later werd ik onder het geluid van het brandalarm (was niet gepland!)  en de door mij uitgekozen Portugese muziek de operatiekamer binnen gereden. Het leek wel of ik naar een feestje ging. Na het aanbrengen van de ruggenprik en een Roesje was ik al snel van de wereld. Weer bijgekomen werd ik de rest van de dag omringd door een heel team van zorgzame mensen die mij letterlijk weer op de been hebben gebracht. Met name de fysiotherapeut Kevin was met zijn kunde en humor een belangrijke factor hierbij.

Revalidatie

De Caro app was een goed hulpmiddel om mij door de revalidatie periode te loodsen. Daarnaast werd ik door de fysiotherapeut die ik al kende van een eerdere behandeling begeleid via een wekelijks bezoek aan huis. Ik kreeg steeds oefeningen van haar met name bedoeld om de spieren weer wat te versterken. Maar wat ik vooral prettig vond is dat er voor mij daarmee ook een zekere structuur in de voortgang ontstond. Verder wil ik niet onopgemerkt laten dat ik voor de revalidatie periode ook een hometrainer gehuurd had en daar heb ik ook veel profijt van gehad.

Tot slot

De totale heupprotese operatie was voor mij een operatie op zich. Ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt maar zeker ook dat ik voor Orthoparc heb gekozen.

Meer ervaringen lezen