Home Over ons Patiëntervaringen Denk zelf ook na en luister naar je eigen lichaam - instelling bij Orthoparc

Denk zelf ook na en luister naar je eigen lichaam - instelling bij Orthoparc

Yvonne Willemsen op 18 mei 2021
Ik koos voor Orthoparc voor mijn totale heupprothese vanwege de kleinschaligheid, korte lijntjes, geen overdreven betutteling in gesprek en geschrift, en vooral 'denk zelf ook na en luister naar je eigen lichaam'-instelling. Je hebt bij de keuze voor een operatie bij Orthoparc, zoals ik het ervaren heb, een grote dosis van eigen verantwoordelijkheid in toeleven naar de operatie en toewerken naar herstel na de operatie. Bij vragen, wat dan ook, staan de mensen van de kliniek altijd open en hebben geduld voor je. Ik ervoer het als bijzonder dat ik de dag na mijn operatie al -rustig en bewust- mijn stappen tussen de krukken kon zetten en een kop koffie kon gaan halen bij mijn moeder, ongeveer 100 meter bij ons vandaan.

Tips

Verder wil ik graag de volgende tips geven aan iedereen die ook een operatie zal ondergaan bij Orthoparc:
  • Zitten kan bij THP met achterwaartse benadering ook direct.
  • Het been kan de eerste dagen na operatie loodzwaar aanvoelen. Je kan dan moeite hebben met het been in bed krijgen.
  • Een middagdutje, ook al denk je door te kunnen gaan met je dagelijkse dingen, heerlijk is als je eenmaal ligt en het ook goed is voor herstel.
  • Een hometrainer in huis vanaf dag 1 een ideaal oefenmiddel is voor een pompbeweging in de beenspieren. Het voert vocht en bloed af, waardoor blauwe plekken en zwelling afnemen. Naast het verbeteren van je conditie en aansterken van spieren zorgt dit voor een vlotter herstel.

Zelfstandigheid

Ook niet onbelangrijk vind ik te melden dat de mensen die kiezen voor een operatie bij Orthoparc zich bewust moeten zijn van de grotere "eigen verantwoordelijkheid". Men moet kunnen luisteren naar het eigen lichaam en zelfstandig zijn in het opvolgen van het herstelprotocol. Deze zelfstandigheid is in de regel bij een zelfstandige kliniek veel groter dan bij een operatie in een regulier ziekenhuis. Hartelijke groet, Yvonne Willemsen

Meer ervaringen lezen