Home Over ons Nieuws Geaccrediteerde Scholing "Een nieuwe heup of knie in dagbehandeling, is dit de toekomst?"

Geaccrediteerde Scholing "Een nieuwe heup of knie in dagbehandeling, is dit de toekomst?"

Beste collega,

Orthoparc nodigt u van harte uit voor de nascholing:

  “ Een nieuwe heup of knie in één dag, is dit de toekomst “?

Pas wanneer orthopedie, anesthesie, therapie en verpleging nauw samenwerken kan een heup- en knieprothese in dagbehandeling worden gerealiseerd.

Inhoud
We behandelen de bij Orthoparc  meest voorkomende operatieprocedures bij knie- en heupprothesen, waaronder de voorste benadering bij een heupprothese en de PSI /signature methode bij een knieprothese. U leert over het verschil in herstel na protheseplaatsing bij operatie in dagbehandeling versus conventionele opnameduur.  Het unieke Rapid Recovery concept wordt behandeld  (wetenschappelijk onderbouwd door Kehlet). U maakt kennis met een oefen-/ fysiotherapeutisch behandelplan voor optimaal herstel bij mensen met knie- en heupprothesen. U verklaart de specifieke beperkingen en participatieproblemen die mensen na knie- en heupprothesen ondervinden

Doel
Fysiotherapeuten kennis en inzicht geven en informeren over:

  • de voorste benadering bij het plaatsen van een totale heupprothese en
  • het gebruik van patiënt specifiek instrumentarium bij een totale knieprothese
  • het concept voor dagbehandeling / Rapid Recovery programma bij totale heup- en knieprothese.
  • het belang van samenwerking met Therapeuten na een THP of TKP in dagbehandeling

Doelgroep
De lezing is voor Algemeen fysiotherapeuten en Oefentherapeuten die (nog) niet bekend zijn met het concept dagbehandeling  voor de Totale Heupprothese en Totale Knieprothese

Datum & Locatie

Datum:   13 november 2019

Tijd:       08.30 inloop

09.00 -13.00 Programma met aansluitend lunch

Locatie:  Van der Valk Hotel de Bilt   /   De Holle Bilt 1   /   3732 HM De Bilt

Sprekers
Stephan Vehmeijer (orthopedisch chirurg) is gespecialiseerd op het plaatsen van de Totale Heupprothese THP. Saskia Boekhorst (orthopedisch chirurg) is expert op het gebied van de Totale Knieprothese TKP.
Beiden werken volgens het Rapid Recovery concept voor dagbehandeling, waardoor 90% van de patiënten na een heup of knieprothese dezelfde dag nog naar huis gaat.

Kosten

De scholing is toegankelijk voor Partners, KNGF- en VvOCM leden en niet-leden.  De kosten voor deelname bedragen € 25,00 voor KNGF en VvOCM leden en € 50,00 voor niet-leden. Het minimale aantal deelnemers is vastgesteld op 30 en maximaal 60 deelnemers.

KNGF leden: 4 accreditatiepunten

VvOCM leden: in aanvraag

U kunt zich inschrijven door een e-mail te sturen naar: partner@orthoparc.nl  onder vermelding van:   “ Een nieuwe heup of knie in één dag, is dit de toekomst? 

Tot ziens op 13 november !!

Met vriendelijke groet,

Team Orthoparc