Home Over ons Nieuws Op vakantie of toch die nieuwe knie of heup?

Op vakantie of toch die nieuwe knie of heup?

Eind mei berichtten verschillende media dat uitgestelde behandelingen mogelijk pas volgend jaar uitgevoerd kunnen worden. Dit betekent dat mensen lang(er) met klachten blijven rondlopen. Gelukkig kunt u bij Orthoparc deze zomer al terecht voor bijvoorbeeld een knie- of heupoperatie. Bovendien gaat u bij ons op de dag van de operatie alweer naar huis.


Uitgestelde zorg


Ziekenhuizen hebben het afgelopen jaar de planbare zorg op een veel lager pitje gezet om de toestroom van coronapatiënten op te vangen. Hierdoor zijn veel operaties uitgesteld. Daarnaast zijn zo’n 1,4 miljoen mensen met klachten niet doorverwezen naar een medisch specialist. Volgens demissionair minister Tamara van Ark (Medische Zorg) wacht de Nederlandse ziekenhuizen daarom een stuwmeer van zo’n 140.000 uitgestelde medische ingrepen. Volgens haar gaat het inhalen van al die zorg dit jaar waarschijnlijk niet lukken.


Verzekerde orthopedische zorg zonder wachtlijst


Naast ziekenhuizen zijn er in Nederland ook veel zelfstandige klinieken met verschillende expertises. Orthoparc Nederland is gespecialiseerd in orthopedische behandelingen voor heup, knie en overige gewrichten. De zorg die wij leveren wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Vanwege onze innovatieve en effectieve zorgfocus werken wij zonder wachtlijst. Uw operatie kan daarom al binnen twee tot vier weken plaatsvinden!


Op vakantie of toch die operatie?


Nu vakanties grotendeels weer mogelijk zijn kiezen veel mensen ervoor om er weer op uit te gaan. Twijfelt u om op vakantie te gaan, of blijft u sowieso in Nederland? Dan kan het een goed idee zijn om niet te wachten tot volgend jaar, maar uw uitgestelde knie- of heupoperatie deze zomer uit te laten voeren. Onze specialisten werken de zomerperiode gewoon door en staan graag voor u klaar. Naar verwachting zal het in het najaar drukker zijn dan normaal waardoor de toegangstijd dan juist iets langer kan zijn.


Uw behandeling bij Orthoparc


Benieuwd of én wanneer uw operatie bij ons kan plaatsvinden? Neem contact met ons op via info@orthoparc.nl of bel naar 088–8910010. Met een verwijzing van uw huisarts kunnen wij u inplannen voor een intake. Na een gesprek met de anesthesioloog en aanvullend onderzoek plannen we uw operatie in. Zowel bij knie- als heupoperaties gaat u (als alles goed verloopt) dezelfde dag weer naar huis. U kunt bij ons terecht in Bosch en Duin, Rozendaal of Lelystad.


Benieuwd hoe onze behandelingen ervaren worden? Bekijk de reviews op Zorgkaart Nederland of lees het artikel van Elsevier, hieruit blijkt dat onze knie- én heupprothese operatie als beste wordt beoordeeld.