Home Over ons Nieuws ZorgkaartNederland: Orthoparc behoort tot top 10 klinieken

ZorgkaartNederland: Orthoparc behoort tot top 10 klinieken

Orthoparc, gespecialiseerd in knie- en heupoperaties, is uitgeroepen tot een van de tien beste klinieken van Nederland. Op 7 december maakte ZorgkaartNederland de door patiënten best gewaardeerde zorginstellingen van 2021 bekend. De zorgwebsite baseert zich daarbij op de scores van patiënten. Orthoparc scoorde als rapportcijfer een 9,4.

Knie- en heupoperaties

Orthoparc is een kliniek voor innovatieve orthopedie met vestigingen in Bosch en Duin, Lelystad en Rozendaal (Arnhem). De chirurgen zijn gespecialiseerd in het plaatsen van een kunstheup of -knie, knieschijf- en meniscusoperaties en standbeencorrecties. Dat gebeurt in dagbehandeling, zodat patiënten op de dag van de operatie al naar huis mogen.

Zowel de operaties zelf als de gehanteerde procedures zijn innovatief. Het zogeheten Rapid Recovery-programma zorgt niet alleen voor een vlotte behandeling maar het maakt de knie- en heupoperaties ook minder belastend. Door een speciaal pijnprotocol hebben patiënten minder pijn en zijn ze weer sneller op de been.

Weer in top van Nederland

In maart 2021 beoordeelde ook Elsevier Weekblad in een onderzoek naar de zorgkwaliteit van zelfstandige zorgklinieken Orthoparc ook al tot de top van ons land. Daarvoor werd gekeken naar gegevens van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Zorginstituut Nederland. Bij de knie- en heupprothese-operaties voerde Orthoparc de ranglijst aan.

Met de top 10-ranking in de verkiezing van ZorgkaartNederland bevestigen ook de patiënten de kwaliteit en service van de Orthoparc-klinieken. ZorgkaartNederland is de grootste keuzewebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Duizenden mensen delen daar wekelijks hun ervaringen met zorgaanbieders.

De ZorgkaartNederland Top bestaat ieder jaar uit een top 10 van best gewaardeerde instellingen in vijf zorgsectoren, op basis van de waarderingen tussen 1 januari en 1 november 2021 is uitgerekend welke dit jaar het best gewaardeerd werden door hun patiënten en cliënten. Naast klinieken zijn dat ziekenhuizen, verpleeghuizen, wijkverpleging en fysiotherapiepraktijken.

Samenwerking met ziekenhuizen en verzekeraars

Een van de doelstellingen voor 2022 is die kwaliteit en waardering vast te houden en nóg verder te verbeteren. Orthoparc is verder met diverse ziekenhuizen in gesprek om (nauwer) samen te werken. Een voorbeeld daarvan is het samenwerkingsverband met Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen. Voor een deel van de operaties maken de orthopedisch chirurgen van CWZ gebruik van de faciliteiten van Orthoparc.

Verder roept Orthoparc zorgverzekeraars op meer zorg in te kopen, zodat meer patiënten geholpen kunnen worden. Dit jaar maakten de verzekeraars 700 operatieve ingrepen bij Orthoparc mogelijk, terwijl de capaciteit 4.000 is. Die operaties zijn een welkom en efficiënt alternatief voor de ingrepen door ziekenhuizen. Zeker nu die wegens corona meermaals reguliere zorg moeten afschalen.