Drs. Jacco Zijl

Orthopedisch chirurg
|
Bosch en Duin
BIG nummer: 59045452901

Dokter Zijl heeft geneeskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij legde zowel het Nederlandse als het Amerikaanse artsexamen met succes af. De opleiding tot Orthopedisch Chirurg startte met twee jaar Algemene Chirurgie in het Twenteborg Ziekenhuis te Almelo en vervolgens vier jaar Orthopedische Chirurgie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam en het Medisch Centrum Alkmaar. Van februari 2003 tot mei 2023 was hij lid van de maatschap Orthopedie van het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein en Utrecht. Van 2006 tot 2012 werkte hij in de Bergmankliniek te Bilthoven. Vanaf mei 2023 werkt hij bij Orthoparc Nederland.

Hij heeft als aandachtsgebieden binnen de Orthopedische Chirurgie:

  • Speciële arthroscopische chirurgie: knie, enkel
  • Sporttraumatologie: (kruis)bandreconstructries, kraakbeenletsels, meniscusletsels
  • Standscorrecties van het been

Verder is hij nog lid van de Nederlandse Orthopedisch Vereniging, de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie; (vanaf 2017 tot 2023 voorzitter, lid van de onderwijscommissie 2009-2015), lid van de de Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie, de European Society of Sports traumatology Knee surgery and Arthroscopy (ESSKA) en de International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine (ISAKOS). Dokter Zijl functioneert onder andere als consulent voor FC Utrecht, KNVB, NHB, KNLTB, KNBSB, de Nederlandse Ski Vereniging, Afdeling sportgeneeskunde UMC Utrecht, diverse sport medische advies centra, SV Kampong en andere sportclubs.

‘Ik ben, ook vanuit mijn sportieve achtergrond, zeer begaan met de zorg voor sporters met sportletsels. Samen met de sporter/ patiënt en betrokken fysiotherapeut en/of sportarts, kijk ik wat er nodig en mogelijk is om weer terug te keren op het gewenste sportniveau.’

Terug naar overzicht

Expertise top 5

  1. Voorste kruisband
  2. Achterste kruisband
  3. Knieschijf instabiliteit
  4. Meniscus
  5. Gecombineerd bandletsel