Drs. Jasper Zwiers

Orthopedisch chirurg
|
Lelystad
BIG nummer: 79908956101

'Toen een collega contact opnam over de voortzetting van de orthopedische zorg, onder de vlag van Orthoparc, met focus en innovatie, is Zwiers enthousiast dit voorstel gaan uitwerken. De focus op patiëntenzorg, geen gemiddeldes, geen ‘middle of the road’ , maar de zorg strategie is persoonlijk, innovatief, het beste uit de behandelaar en het beste voor de patiënt. Dat sprak me aan. Het zou mooi zijn om dit aan Flevoland aan te bieden.'

Drs. Jasper Zwiers is orthopedisch chirurg sinds 2015. Hij heeft zijn opleiding genoten in cluster Noord, voornamelijk in de Isala Zwolle en het Academisch ziekenhuis Groningen. Na een half jaar traumachirurgie in traumacentrum Isala klinieken, heeft hij de verdieping gezocht van de gespecialiseerde knie- en heupchirurgie bij de Sint Maartenskliniek (Woerden). In 2018 begon hij met veel enthousiasme in Lelystad, echter door het faillissement liep het anders dan verwacht.

Tijdens de geneeskunde en orthopedische opleiding deed Zwiers onderzoek bij Professor Walenkamp, onderzoek naar de preventie van- en behandeling van prothese infecties. Het werd hem hierdoor al snel duidelijk dat een top resultaat eigenlijk alleen mogelijk was als alle complicaties werden vermeden. Dit gecombineerd door de verdiepingsjaren bij de Sint Maartsenskliniek hebben een bovengemiddelde expertise in de heup –en knie chirurgie opgeleverd. Niet alleen operatief, want Zwiers besteedt veel aandacht aan de informatievoorziening naar de patiënt. “Alleen goed geïnformeerd kan de patiënt komen tot een gewogen beslissing over welke behandelkeuze het meest waarschijnlijk leidt tot het beste resultaat”.

 

Terug naar overzicht