Drs. Maria Nijland

Orthopedisch chirurg
|
Lelystad, Groningen, Border
BIG nummer: 89051779701

“Een mooie kans om mijn vergaarde kennis en ervaring op het gebied van knie operaties in te kunnen zetten in het optimaliseren van het herstel na een operatie.” Het plaatsen van een gewrichtsprothese is een dankbare ingreep. Patiënten hebben – over het algemeen – langdurige, progressieve pijnklachten gehad die hun kwaliteit van leven in groeiende mate hebben beïnvloed. “Als je door het plaatsen van een prothese deze kwaliteit van leven weer terug kun geven, geeft dat enorm voldoening.”

Drs. Maria Nijland – Haan is orthopedisch chirurg sinds 2008. Ze is haar opleiding gestart met 2 jaar algemene chirurgie in het Twenteborg ziekenhuis in Almelo. Daarna volgde ze de opleiding tot orthopedisch chirurg in Delft, Leiden en Groningen. Na een korte periode gewerkt te hebben in het Universitair Medisch Centrum te Groningen, begon ze in 2009 in de maatschap orthopedie van het MC Zuiderzee in Lelystad en Emmeloord. Sinds 2019 is Maria verbonden aan Orthoparc.

Vanaf 2010 heeft Maria ervaring in het plaatsen van knieprothesen middels zogenaamd patiënt specifiek instrumentarium. Door het maken van een plaatsingsmal me behulp van MRI en een computermodel is het plaatsen vaneen knieprothese sneller en nauwkeuriger. “Het beter en sneller laten herstellen van patiënten na het plaatsen van een totale knieprothese is een leuke uitdaging. Door steeds kleine verbeteringen door te voeren, wordt het herstel sneller en beter. “

Ook het uitvoeren van meniscus- en kruisband operaties is een dankbare ingreep. Voor deze categorie is het belangrijk dat patiënten hun oude niveau van sport weer kunnen herstellen en behalen.

Maria is lid van de Nederlandse Orthopedische Vereniging, de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie en de Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie.

Terug naar overzicht

Expertise top 4

  1. Knieprothese
  2. (kruis) bandreconstructies
  3. Kraakbeenletsels
  4. Meniscusletsels