Msc. Ton Oskam

Physician Assistant
|
Bosch en Duin
BIG nummer: 59930823381

"Binnen Orthoparc werken wij patiëntgericht en volgens de meest innovatieve technieken om uw behandeling tot een succes te brengen. Dit spreekt mij enorm aan. Het laagdrempelige contact met alle medisch specialisten maakt ons team tot een hechte groep zorgprofessionals waarbij de patiënt centraal staat. Graag werk ik samen met mijn collega’s aan een beter en sneller herstel."

Een Physician Assistant (PA) is een BIG-geregistreerde medische zorgprofessional, die zelfstandig geneeskundige zorg biedt aan patiënten binnen een medisch specialisme. Dit doet de PA in een samenwerkingsverband met een medisch specialist, arts.

Een PA heeft een masteropleiding gevolgd en beschikt over brede medische kennis en vaardigheden. De PA kan en mag zelfstandig patiënten onderzoeken, de diagnose stellen, behandelen en begeleiden. De werkzaamheden van een PA lopen uiteen van eenvoudige basiszorg tot medisch specialistische zorg, inclusief het uitvoeren van een aantal voorbehouden handelingen en het indiceren en voorschrijven van medicatie.

Naast het leveren van medische zorg, zet de PA zich in om de kwaliteit en effectiviteit van zorg te verhogen. Een PA is na afstuderen in staat om geneeskundige handelingen uit te voeren onder supervisie van een arts.

Ton Oskam is Physician Assistant (PA) sinds 2022. Nadat hij in 2015 afstudeerde als Oefentherapeut Mensendieck, is hij werkzaam geweest in een Multidisciplinaire groepspraktijk en sinds 2017 verbonden aan Orthoparc. Binnen de kliniek Orthoparc heeft Ton gewerkt als therapeut op de verpleegafdeling, waarbij hij het mobiliseren van onze patiënten voor zijn rekening nam. Per september 2019 startte hij met de Master tot Physician assistant, welke hij in februari 2022 heeft afgerond. Als PA in de orthopedie heeft Ton zich vooral gespecialiseerd in klachten aan de onderste extremiteiten.

Terug naar overzicht