Skip to main content

Maak kennis met onze Experts

Orthopedisch chirurg

Drs. Jacco Zijl

Bosch en Duin

Dokter Zijl heeft geneeskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij legde zowel het Nederlandse als het Amerikaanse artsexamen met succes af. De opleiding tot Orthopedisch Chirurg startte met twee jaar Algemene Chirurgie in het Twenteborg Ziekenhuis te Almelo en vervolgens vier jaar Orthopedische Chirurgie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam en het Medisch Centrum Alkmaar. Van februari 2003 tot mei 2023 was hij lid van de maatschap Orthopedie van het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein en Utrecht. Van 2006 tot 2012 werkte hij in de Bergmankliniek te Bilthoven. Vanaf mei 2023 werkt hij bij Orthoparc Nederland.

Hij heeft als aandachtsgebieden binnen de Orthopedische Chirurgie:
- Speciële arthroscopische chirurgie: knie, enkel
- Sporttraumatologie: (kruis)bandreconstructries, kraakbeenletsels, meniscusletsels
- Standscorrecties van het been

Verder is hij nog lid van de Nederlandse Orthopedisch Vereniging, de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie; (vanaf 20017 tot 2023 voorzitter, lid van de onderwijscommissie 2009-2015), lid van de de Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie, de European Society of Sports traumatology Knee surgery and Arthroscopy (ESSKA) en de International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine (ISAKOS). Dokter Zijl functioneert onder andere als consulent voor FC Utrecht, KNVB, NHB, KNLTB, KNBSB, de Nederlandse Ski Vereniging, Afdeling sportgeneeskunde UMC Utrecht, diverse sport medische advies centra, SV Kampong en andere sportclubs.

‘Ik ben, ook vanuit mijn sportieve achtergrond, zeer begaan met de zorg voor sporters met sportletsels. Samen met de sporter/ patiënt en betrokken fysiotherapeut en/of sportarts, kijk ik wat er nodig en mogelijk is om weer terug te keren op het gewenste sportniveau.’

BIG nummer: 59045452901

Orthopedisch chirurg

Drs. Bas Weerts

Bosch en Duin

Orthopedisch chirurg Bas Weerts rondde in 2013 zijn opleiding af in het cluster Rotterdam (Erasmus MC en het Haga ziekenhuis te Den Haag).
Tijdens de opleiding was de standaard benadering voor de heupprothesiologie middels de voorste benadering (ASI). Bas Weerts heeft dan ook veel ervaring met deze techniek en leidde zelf nieuwe orthopeden op om de heup via deze weg te benaderen. Na zijn opleiding is hij een jaar naar Halifax in Canada gegaan voor een verdieping in revisie chirurgie van heup en knie (vervangen van versleten en losgelaten prothesedelen).

In 2023 start hij bij Orthoparc om patiënten te behandelen met heupklachten. Indien er een indicatie en wens is tot het plaatsen van een totale heup prothese wordt dit uitgevoerd via de voorste benadering. Het voordeel van deze techniek is dat er minder schade ontstaat aan de spieren en pezen, waardoor de patiënt gemiddeld genomen sneller herstelt.

Naast zijn werk in Orthoparc, werkt hij in het Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam/Schiedam. Hij is een dokter die samen met de patiënt altijd gaat voor het best mogelijke resultaat. Hij is daarbij eerlijk, nauwkeurig en gedreven om de hoogste kwaliteit te leveren met hart voor de patiënt.

Bas Weerts over Orthoparc: 'De persoonlijke sfeer en korte wachttijden maken Orthoparc aantrekkelijk voor patiënt en dokter. Orthoparc geeft me de mogelijkheid om meer aandacht te besteden aan de patiënt en zijn klachten om samen tot een zo goed mogelijk behandelplan te komen.'

BIG nummer: 39062898201

Orthopedisch chirurg

Drs. Saskia Boekhorst

Bosch en Duin

Orthopedisch chirurg drs. S.J.J. (Saskia) Boekhorst is haar medische carrière begonnen als tropen- en spoedeisende hulp arts. In 2012 heeft ze haar opleiding tot orthopedisch chirurg succesvol afgerond.

“Tijdens mijn opleiding begon mijn liefde voor het kniegewricht. Het feit dat we in onze westerse medische wereld een kniegewricht volledig kunnen vervangen, fascineert me enorm en geeft me veel voldoening.”

Saskia Boekhorst heeft zich gespecialiseerd in knieprothesiologie met de uitlijning middels MRI van de gehele beenas en 3D geprinte mallen( firma zimmerbiomet, Signature/Vanguard). Door de mal is de operatieduur korter en de schade aan het weefsel minder. Ze doet al ruim 7 jaar alle knieprothesiologie met deze methode. Landelijk is zij bij de top 3 van de grootste gebruikers en in Europa hoort zij bij de top 10 van orthopedisch chirurgen die deze innovatieve operatietechniek het meeste toepassen. En dat doet zij elke dag met zeer veel passie.

Sinds 1 juni 2017 is zij verbonden aan Orthoparc, kliniek voor innovatieve orthopedie.

Knieprothese in dagbehandeling.

Voor het plaatsen van een knieprothese in dagbehandeling maken we bij Orthoparc gebruik van het Rapid Recovery concept. Drs. Saskia Boekhorst stond aan de wieg van deze ontwikkeling en geniet er nog dagelijks van als de door haar zojuist geopereerde patiënten zich zo goed voelen dat ze direct postoperatief kunnen mobiliseren om zodoende zo snel mogelijk verder te kunnen herstellen in de eigen vertrouwde omgeving.

Kwaliteit van leven
Het doel is dat we hiermee mensen hun kwaliteit van leven kunnen teruggeven met zo min mogelijk impact voor hun algemene conditie en spierkracht. Bij Orthoparc heb ik de kans gekregen om het hele proces voor de patiënt in te richten naar voorbeeld van de heupprothesiologie in dagbehandeling door Dr. Vehmeijer en daar ben ik nog dagelijks dankbaar voor. Ik heb bij elke stap nagedacht hoe het zou moeten gaan als ik zelf de patiënt was.

Sfeer, contact, vertrouwen, kwaliteit en laagdrempeligheid zijn hierbij sleutelwoorden. We horen van patiënten terug dat het een enorme meerwaarde geeft om op deze manier behandeld te kunnen worden.

Locatie: Bosch en Duin
BIG nr. 09050252901

Orthopedisch chirurg

Drs. Maria Nijland

Lelystad, Groningen, Borger

Drs. Maria Nijland – Haan is orthopedisch chirurg sinds 2008. Ze is haar opleiding gestart met 2 jaar algemene chirurgie in het Twenteborg ziekenhuis in Almelo. Daarna volgde ze de opleiding tot orthopedisch chirurg in Delft, Leiden en Groningen. Na een korte periode gewerkt te hebben in het Universitair Medisch Centrum te Groningen, begon ze in 2009 in de maatschap orthopedie van het MC Zuiderzee in Lelystad en Emmeloord. Sinds 2019 is Maria verbonden aan Orthoparc.

“Een mooie kans om mijn vergaarde kennis en ervaring op het gebied van knie operaties in te kunnen zetten in het optimaliseren van het herstel na een operatie.” Het plaatsen van een gewrichtsprothese is een dankbare ingreep. Patiënten hebben – over het algemeen – langdurige, progressieve pijnklachten gehad die hun kwaliteit van leven in groeiende mate hebben beïnvloed. “Als je door het plaatsen van een prothese deze kwaliteit van leven weer terug kun geven, geeft dat enorm voldoening.”

Vanaf 2010 heeft Maria ervaring in het plaatsen van knieprothesen middels zogenaamd patiënt specifiek instrumentarium. Door het maken van een plaatsingsmal me behulp van MRI en een computermodel is het plaatsen vaneen knieprothese sneller en nauwkeuriger. “Het beter en sneller laten herstellen van patiënten na het plaatsen van een totale knieprothese is een leuke uitdaging. Door steeds kleine verbeteringen door te voeren, wordt het herstel sneller en beter. “

Ook het uitvoeren van meniscus- en kruisband operaties is een dankbare ingreep. Voor deze categorie is het belangrijk dat patiënten hun oude niveau van sport weer kunnen herstellen en behalen.

Aandachtsgebieden:
- Knieprothesen
- Sport orthopedie; (kruis) bandreconstructies, kraakbeenletsels, meniscusletsels
- Voet en enkel

Maria is lid van de Nederlandse Orthopedische Vereniging, de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie en de Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie.

Locatie Lelystad. Tevens mogelijkheid om afspraken te maken in Groningen en Drenthe.
BIG nr. 89051779701

Orthopedisch chirurg

Drs. Jasper Zwiers

Lelystad

Drs. Jasper Zwiers is orthopedisch chirurg sinds 2015. Hij heeft zijn opleiding genoten in cluster Noord, voornamelijk in de Isala Zwolle en het Academisch ziekenhuis Groningen. Na een half jaar traumachirurgie in traumacentrum Isala klinieken, heeft hij de verdieping gezocht van de gespecialiseerde knie- en heupchirurgie bij de Sint Maartenskliniek (Woerden). In 2018 begon hij met veel enthousiasme in Lelystad, echter door het faillissement liep het anders dan verwacht.

Specialisatie in heup en kniechirurgie

Tijdens de geneeskunde en orthopedische opleiding deed Zwiers onderzoek bij Professor Walenkamp, onderzoek naar de preventie van- en behandeling van prothese infecties. Het werd hem hierdoor al snel duidelijk dat een top resultaat eigenlijk alleen mogelijk was als alle complicaties werden vermeden. Dit gecombineerd door de verdiepingsjaren bij de Sint Maartsenskliniek hebben een bovengemiddelde expertise in de heup –en knie chirurgie opgeleverd. Niet alleen operatief, want Zwiers besteedt veel aandacht aan de informatievoorziening naar de patiënt. “Alleen goed geïnformeerd kan de patiënt komen tot een gewogen beslissing over welke behandelkeuze het meest waarschijnlijk leidt tot het beste resultaat”.

Jasper Zwiers over Orthoparc

Toen collega Vehmijer contact opnam over de voortzetting van de orthopedische zorg, onder de vlag van Orthoparc, met focus en innovatie, is Zwiers enthousiast dit voorstel gaan uitwerken. De focus op patiëntenzorg, geen gemiddeldes, geen ‘middle of the road’ , maar de zorg strategie is persoonlijk, innovatief, het beste uit de behandelaar en het beste voor de patiënt. Dat sprak me aan. Het zou mooi zijn om dit aan Flevoland aan te bieden.

Locatie: Lelystad
BIG nr. 79908956101

Orthopedisch chirurg

Dr. Enrico de Visser

Rozendaal

Vanaf 1 januari 2020 zal Dr. Enrico de Visser zich aansluiten bij het team Orthopeden van Orthoparc. Hij is daarnaast ook werkzaam bij het CWZ in Nijmegen. Zijn opleiding tot orthopedisch chirurg deed hij bij het Radboudumc, St. Maartenskliniek en Rijnstate. Dr. Enrico de Visser is in 2003 gepromoveerd aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen op het proefschrift “The control of posture and gait after limbsaving surgery”.

Specialisatie in heupchirurgie
Na een fellowship Kinderorthopedie in Duitsland België heeft drie jaar gewerkt als staflid in de St. Maartenskliniek te Nijmegen met als aandachtsgebied heupafwijkingen en kinderorthopedie. In de St Maartenskliniek en het Rijnstate ziekenhuis heeft hij zich verder gespecialiseerd in afwijkingen aan de heup en de behandeling daarvan. Hierdoor is hij nu een gespecialiseerd heupchirurg geworden die het hele palet van behandelingen van heupafwijkingen beheerst. Zijn aandachtsgebieden zijn oa. heupprotheses en revisies van heupprotheses, heuparthroscopie en chirurgische dislocatie van de heup.

Enrico de Visser over heupafwijkingen
Samen met de patiënt met heupafwijkingen wil ik zoeken naar een oplossing die ook op lange termijn verbetering van kwaliteit van bewegen geeft. Bij Orthoparc heb ik de mogelijkheid om zonder wachtlijsten mijn patiënten de beste behandeling te geven.

Locatie: Rozendaal
BIG nr. 49046630701

Orthopedisch chirurg

Dr. Siebren Tigchelaar

Rozendaal

Dr. Siebren Tigchelaar werkt vanaf oktober 2019 voor Orthoparc en is tevens verbonden als orthopedisch chirurg aan het CWZ in Nijmegen. Hij is na het afronden van zijn opleiding tot arts in Nijmegen in 2008 opgeleid tot orthopedisch chirurg in het Radboud Universitair Medisch Centrum en de Sint Maartenskliniek. Hij heeft zich inmiddels gespecialiseerd in orthopedische traumatologie, heup- en knieproblematiek.

Specialisatie in aandoeningen van de knieschijf
Gedurende zijn opleiding heeft hij zich specifiek toegelegd op aandoeningen van de knieschijf waar hij in het Radboud UMC en het Canisius ziekenhuis onderzoek naar heeft verricht. Hij is hierop in 2017 gepromoveerd met het proefschrift: Patellofemoral Disorders; Causes, Diagnosis, Treatment.

Siebren Tigchelaar over knieklachten
Ik zie veel patiënten met problemen van hun knieschijf. Vaak hebben ze al een aantal artsen bezocht zonder effect, maar vaak is hun probleem met moderne technieken en inzichten goed te behandelen. Het is mijn overtuiging dat duidelijkheid en professionaliteit hand in hand gaan. Bij Orthoparc kan ik de tijd nemen om mijn patiënten goed uit te leggen wat ik voor hen kan betekenen.

Locatie: Rozendaal
BIG nr. 39066586301

Orthopedisch chirurg

Drs. Paul Schwering

Rozendaal

Drs. Paul Schwering is sinds oktober 2019 werkzaam voor Orthoparc. Na zijn opleiding tot orthopedisch chirurg in de Maartenskliniek, het Rijnstate ziekenhuis en het Radboudumc werkt hij sinds 2000 ook in het CWZ in Nijmegen.

Hij heeft binnen zijn vak een voorliefde voor heup-, knie-, en voetchirurgie. En binnen het CWZ doet hij veel kinderorthopedie. Paul Schwering is actief in de Nederlandse werkgroep kinderorthopedie, waar hij samen met zijn collega’s en vakgenoten kijkt naar de best passende behandelplannen voor kinderen met bewegingsklachten. Voor volwassenen richt hij zich op bewegingsproblemen die voortkomen uit slijtage van de heup en knie en voetproblemen .

Paul Schwering over heup en knieprotheses
Niets mooier dan iemand die beperkt wordt in het bewegen, te zien opleven met een nieuwe heup of knie. Dat iemand zo zelfstandig kan blijven functioneren, daar doe ik het voor! Bij Orthoparc kan ik mijn patiënten snel helpen, dat vind ik een groot voordeel.

BIG nr. 49026010601

Ton Oskam Orthoparc
Physician Assistant

MSc. Ton Oskam

Bosch en Duin

Een Physician Assistant (PA) is een BIG-geregistreerde medische zorgprofessional, die zelfstandig geneeskundige zorg biedt aan patiënten binnen een medisch specialisme. Dit doet de PA in een samenwerkingsverband met een medisch specialist, arts.

Een PA heeft een masteropleiding gevolgd en beschikt over brede medische kennis en vaardigheden. De PA kan en mag zelfstandig patiënten onderzoeken, de diagnose stellen, behandelen en begeleiden. De werkzaamheden van een PA lopen uiteen van eenvoudige basiszorg tot medisch specialistische zorg, inclusief het uitvoeren van een aantal voorbehouden handelingen en het indiceren en voorschrijven van medicatie.

Naast het leveren van medische zorg, zet de PA zich in om de kwaliteit en effectiviteit van zorg te verhogen. Een PA is na afstuderen in staat om geneeskundige handelingen uit te voeren onder supervisie van een arts.

Ton Oskam is Physician Assistant (PA) sinds 2022. Nadat hij in 2015 afstudeerde als Oefentherapeut Mensendieck, is hij werkzaam geweest in een Multidisciplinaire groepspraktijk en sinds 2017 verbonden aan Orthoparc. Binnen de kliniek Orthoparc heeft Ton gewerkt als therapeut op de verpleegafdeling, waarbij hij het mobiliseren van onze patiënten voor zijn rekening nam. Per september 2019 startte hij met de Master tot Physician assistant, welke hij in februari 2022 heeft afgerond. Als PA in de orthopedie heeft Ton zich vooral gespecialiseerd in klachten aan de onderste extremiteiten.

Ton Oskam over Orthoparc;
"Binnen Orthoparc werken wij patiëntgericht en volgens de meest innovatieve technieken om uw behandeling tot een succes te brengen. Dit spreekt mij enorm aan. Het laagdrempelige contact met alle medisch specialisten maakt ons team tot een hechte groep zorgprofessionals waarbij de patiënt centraal staat. Graag werk ik samen met mijn collega’s aan een beter en sneller herstel."

Locatie: Bosch en Duin
BIG nr. 59930823381