Skip to main content

Welkom bij Orthoparc Bosch en Duin

Bij onze vestiging in Bosch en Duin kunt u terecht voor zowel spreekuren als de operatie. Ook vinden hier na de operatie de eerste oefeningen plaats, onder begeleiding van één van onze therapeuten. Op deze locatie helpen onze specialisten u graag bij knie- en heupklachten. De poliklinische en behandelkamers vindt u aan de achterzijde van het pand, de operatiekamers bevinden zich aan de voorzijde van het pand.

Operaties in dagbehandeling

Wanneer één van onze orthopedisch chirurgen een operatie bij u uitvoert dan is dit in principe altijd in dagbehandeling. Het grote voordeel van een operatie in dagbehandeling is dat u op de dag van de operatie direct naar huis mag en ’s avonds in uw eigen bed slaapt. Bovendien bent u weer sneller op de been, is de kans op infecties zeer klein en heeft u minder pijn dankzij ons speciaal pijnprotocol.

Onze experts in Bosch en Duin

Orthopedisch chirurg

Drs. Bas Weerts

Bosch en Duin

Orthopedisch chirurg Bas Weerts rondde in 2013 zijn opleiding af in het cluster Rotterdam (Erasmus MC en het Haga ziekenhuis te Den Haag).
Tijdens de opleiding was de standaard benadering voor de heupprothesiologie middels de voorste benadering (ASI). Bas Weerts heeft dan ook veel ervaring met deze techniek en leidde zelf nieuwe orthopeden op om de heup via deze weg te benaderen. Na zijn opleiding is hij een jaar naar Halifax in Canada gegaan voor een verdieping in revisie chirurgie van heup en knie (vervangen van versleten en losgelaten prothesedelen).

In 2023 start hij bij Orthoparc om patiënten te behandelen met heupklachten. Indien er een indicatie en wens is tot het plaatsen van een totale heup prothese wordt dit uitgevoerd via de voorste benadering. Het voordeel van deze techniek is dat er minder schade ontstaat aan de spieren en pezen, waardoor de patiënt gemiddeld genomen sneller herstelt.

Naast zijn werk in Orthoparc, werkt hij in het Sint Franciscus Gasthuis Rotterdam/Schiedam. Hij is een dokter die samen met de patiënt altijd gaat voor het best mogelijke resultaat. Hij is daarbij eerlijk, nauwkeurig en gedreven om de hoogste kwaliteit te leveren met hart voor de patiënt.

Bas Weerts over Orthoparc: 'De persoonlijke sfeer en korte wachttijden maken Orthoparc aantrekkelijk voor patiënt en dokter. Orthoparc geeft me de mogelijkheid om meer aandacht te besteden aan de patiënt en zijn klachten om samen tot een zo goed mogelijk behandelplan te komen.'

BIG nummer: 39062898201

Orthopedisch chirurg

Drs. Jacco Zijl

Bosch en Duin

Dokter Zijl heeft geneeskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij legde zowel het Nederlandse als het Amerikaanse artsexamen met succes af. De opleiding tot Orthopedisch Chirurg startte met twee jaar Algemene Chirurgie in het Twenteborg Ziekenhuis te Almelo en vervolgens vier jaar Orthopedische Chirurgie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam en het Medisch Centrum Alkmaar. Van februari 2003 tot mei 2023 was hij lid van de maatschap Orthopedie van het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein en Utrecht. Van 2006 tot 2012 werkte hij in de Bergmankliniek te Bilthoven. Vanaf mei 2023 werkt hij bij Orthoparc Nederland.

Hij heeft als aandachtsgebieden binnen de Orthopedische Chirurgie:
- Speciële arthroscopische chirurgie: knie, enkel
- Sporttraumatologie: (kruis)bandreconstructries, kraakbeenletsels, meniscusletsels
- Standscorrecties van het been

Verder is hij nog lid van de Nederlandse Orthopedisch Vereniging, de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie; (vanaf 20017 tot 2023 voorzitter, lid van de onderwijscommissie 2009-2015), lid van de de Nederlandse Vereniging voor Orthopedische Traumatologie, de European Society of Sports traumatology Knee surgery and Arthroscopy (ESSKA) en de International Society of Arthroscopy, Knee Surgery and Orthopaedic Sports Medicine (ISAKOS). Dokter Zijl functioneert onder andere als consulent voor FC Utrecht, KNVB, NHB, KNLTB, KNBSB, de Nederlandse Ski Vereniging, Afdeling sportgeneeskunde UMC Utrecht, diverse sport medische advies centra, SV Kampong en andere sportclubs.

‘Ik ben, ook vanuit mijn sportieve achtergrond, zeer begaan met de zorg voor sporters met sportletsels. Samen met de sporter/ patiënt en betrokken fysiotherapeut en/of sportarts, kijk ik wat er nodig en mogelijk is om weer terug te keren op het gewenste sportniveau.’

BIG nummer: 59045452901

Orthopedisch chirurg

Drs. Saskia Boekhorst

Orthopedisch chirurg drs. S.J.J. (Saskia) Boekhorst is haar medische carrière begonnen als tropen- en spoedeisende hulp arts. In 2012 heeft ze haar opleiding tot orthopedisch chirurg succesvol afgerond.

“Tijdens mijn opleiding begon mijn liefde voor het kniegewricht. Het feit dat we in onze westerse medische wereld een kniegewricht volledig kunnen vervangen, fascineert me enorm en geeft me veel voldoening.”

Saskia Boekhorst heeft zich gespecialiseerd in knieprothesiologie met de uitlijning middels MRI van de gehele beenas en 3D geprinte mallen( firma zimmerbiomet, Signature/Vanguard). Door de mal is de operatieduur korter en de schade aan het weefsel minder. Ze doet al ruim 7 jaar alle knieprothesiologie met deze methode. Landelijk is zij bij de top 3 van de grootste gebruikers en in Europa hoort zij bij de top 10 van orthopedisch chirurgen die deze innovatieve operatietechniek het meeste toepassen. En dat doet zij elke dag met zeer veel passie.

Sinds 1 juni 2017 is zij verbonden aan Orthoparc, kliniek voor innovatieve orthopedie.

Knieprothese in dagbehandeling.

Voor het plaatsen van een knieprothese in dagbehandeling maken we bij Orthoparc gebruik van het Rapid Recovery concept. Drs. Saskia Boekhorst stond aan de wieg van deze ontwikkeling en geniet er nog dagelijks van als de door haar zojuist geopereerde patiënten zich zo goed voelen dat ze direct postoperatief kunnen mobiliseren om zodoende zo snel mogelijk verder te kunnen herstellen in de eigen vertrouwde omgeving.

Kwaliteit van leven
Het doel is dat we hiermee mensen hun kwaliteit van leven kunnen teruggeven met zo min mogelijk impact voor hun algemene conditie en spierkracht. Bij Orthoparc heb ik de kans gekregen om het hele proces voor de patiënt in te richten naar voorbeeld van de heupprothesiologie in dagbehandeling door Dr. Vehmeijer en daar ben ik nog dagelijks dankbaar voor. Ik heb bij elke stap nagedacht hoe het zou moeten gaan als ik zelf de patiënt was.

Sfeer, contact, vertrouwen, kwaliteit en laagdrempeligheid zijn hierbij sleutelwoorden. We horen van patiënten terug dat het een enorme meerwaarde geeft om op deze manier behandeld te kunnen worden.

Locatie: Bosch en Duin
BIG nr. 09050252901

Team

Onze specialisten bieden u het volledige pakket aan orthopedische zorg, van spreekuur tot en met de operatie.

Geen wachtlijst

De zorg die wij leveren wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. Vanwege onze innovatieve en effectieve zorgfocus werken wij zonder wachtlijst. Uw operatie kan daarom al binnen twee tot vier weken plaatsvinden.

Specialismen Orthoparc Bosch en Duin

  • Heupchirurgie
  • Totale heupprothese (voorste benadering)
  • Knieprothesiologie
  • Meniscusoperatie

Contactgegevens

Adres

Orthoparc Bosch en Duin
Biltseweg 14
3735 ME  Bosch en Duin
088-89 100 10
info@orthoparc.nl

Routebeschrijving

Klik hier om de routebeschrijving te starten via Google Maps

Onze kliniek