Skip to main content

Welkom bij Orthoparc Lelystad

Een laagdrempelig, bereikbaar centrum voor orthopedische zorg in Lelystad en omstreken. Hier bieden we kwaliteitszorg om de hoek. Op onze locatie in Lelystad (en in Borger en Groningen) vinden de poliklinische gesprekken plaats, een operatie voeren we uit in Bosch en Duin of Rozendaal. Wie snel hulp wil, zonder wachtlijst en vergoed door de verzekering, kan bij ons terecht.

Wij helpen graag

Door de brede expertise van onze twee orthopedisch chirurgen hebben we een behandelplan voor allerlei klachten van botten, gewrichten, spieren en pezen. Denk aan een heup, knie of schouder die niet meer wil of die pijn doet. Maar ook voor sportletsel kunt u hier komen: problemen met de meniscus, kruisbanden. Of een peesontsteking, voetproblemen, standbeencorrectie. U kunt er allemaal voor terecht.

Onze experts in Lelystad

Orthopedisch chirurg

Drs. Jasper Zwiers

Drs. Jasper Zwiers is orthopedisch chirurg sinds 2015. Hij heeft zijn opleiding genoten in cluster Noord, voornamelijk in de Isala Zwolle en het Academisch ziekenhuis Groningen. Na een half jaar traumachirurgie in traumacentrum Isala klinieken, heeft hij de verdieping gezocht van de gespecialiseerde knie- en heupchirurgie bij de Sint Maartenskliniek (Woerden). In 2018 begon hij met veel enthousiasme in Lelystad, echter door het faillissement liep het anders dan verwacht.

Specialisatie in heup en kniechirurgie

Tijdens de geneeskunde en orthopedische opleiding deed Zwiers onderzoek bij Professor Walenkamp, onderzoek naar de preventie van- en behandeling van prothese infecties. Het werd hem hierdoor al snel duidelijk dat een top resultaat eigenlijk alleen mogelijk was als alle complicaties werden vermeden. Dit gecombineerd door de verdiepingsjaren bij de Sint Maartsenskliniek hebben een bovengemiddelde expertise in de heup –en knie chirurgie opgeleverd. Niet alleen operatief, want Zwiers besteedt veel aandacht aan de informatievoorziening naar de patiënt. “Alleen goed geïnformeerd kan de patiënt komen tot een gewogen beslissing over welke behandelkeuze het meest waarschijnlijk leidt tot het beste resultaat”.

Jasper Zwiers over Orthoparc

Toen collega Vehmijer contact opnam over de voortzetting van de orthopedische zorg, onder de vlag van Orthoparc, met focus en innovatie, is Zwiers enthousiast dit voorstel gaan uitwerken. De focus op patiëntenzorg, geen gemiddeldes, geen ‘middle of the road’ , maar de zorg strategie is persoonlijk, innovatief, het beste uit de behandelaar en het beste voor de patiënt. Dat sprak me aan. Het zou mooi zijn om dit aan Flevoland aan te bieden.

Locatie: Lelystad
BIG nr. 79908956101

Orthopedisch chirurg

Drs. Maria Nijland

Drs. Maria Nijland – Haan is orthopedisch chirurg sinds 2008. Zij volgde haar opleiding in Delft, Leiden en Groningen. Na een korte periode gewerkt te hebben in het Universitair Medisch Centrum Groningen, begon zij in 2009 in het MC Zuiderzee in Lelystad. Sinds 2019 is zij verbonden aan Orthoparc, kliniek voor innovatieve orthopedie.

“Een mooie kans om mijn vergaarde kennis en expertise op het gebied van het plaatsen van protheses in te kunnen zetten in het optimaliseren van het proces van herstel na een operatie.”

Het plaatsen van een gewrichtsprothese is een dankbare ingreep. Patiënten hebben – over het algemeen – langdurige, progressieve pijnklachten gehad die hun kwaliteit van leven in groeiende mate hebben beïnvloed. “Als je als dokter door het plaatsen van een gewrichtsprothese hen deze kwaliteit van leven weer terug kunt geven, geeft dat enorm voldoening.”

Vanaf 2010 heeft zij ervaring in het plaatsen van knieprothesen middels zogenaamd patiënt specifiek instrumentarium. Door het maken van een plaatsingsmal met behulp van een MRI en een computermodel is het plaatsen van een knieprothese sneller en nauwkeuriger. “Het beter en sneller laten herstellen van patiënten na het plaatsen van een totale knieprothese is leuk. Door steeds kleine of grotere verbeteringen in te voeren, lukt het nu om patiënten veilig op de dag van de operatie naar huis te laten gaan. Ik ben ervan overtuigd dat patiënten toch het liefste thuis zijn en daar ook het beste herstellen.”

Locatie: Lelystad. Tevens mogelijkheid voor afspraak in Groningen en Borger.
BIG nr. 89051779701

Team

Het behandelteam in Lelystad bestaat uit twee orthopedisch chirurgen; Drs. Jasper Zwiers en Drs. Maria Nijland. Deze specialisten begeleiden u in het hele traject van orthopedische zorg, van het spreekuur tot en met de operatie.

Zonder wachtlijst

In Lelystad en omgeving zijn er lange wachttijden voor orthopedie operaties. Bij Orthoparc kan een spreekuur in Lelystad, Borger of Groningen vaak op korte termijn ingepland worden. Een operatie kan vervolgens vaak binnen 2-4 weken plaatsvinden.

Specialismen Orthoparc Lelystad

  • Heupchirurgie
  • Kniechirurgie
  • Gewrichtsprotheses
  • Standbeencorrectie
  • Hallux valgus (scheve grote teen)

Contactgegevens

Adres

Orthoparc Lelystad
Reaalhof 1A
8232 VW Lelystad
088-89 100 10
info@orthoparc.nl

Routebeschrijving

Klik hier om de routebeschrijving te starten via Google Maps

Onze kliniek