Vergoeding en verwijzing

Vergoeding

Orthoparc heeft in 2021 met de meeste zorgverzekeraars een contract. Indien Orthoparc een contract heeft met uw verzekeraar wordt de declaratie direct aan uw verzekeraar gedeclareerd. Uw behandeling bij de klinieken van Orthoparc valt onder verzekerde zorg en wordt vergoed. Indien Orthoparc een contract heeft met uw verzekeraar wordt de zorg 100% vergoed. U betaalt wel altijd uw eigen risico, net als in ieder ander ziekenhuis.

Wanneer Orthoparc geen contract heeft met uw verzekeraar geldt dat de zorg 100% vergoed wordt met een restitutiepolis. Met een naturapolis is dat afhankelijk van uw verzekeraar en kan er een eigen bijdrage worden gevraagd. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen.

Voor de passantentarieven klik hier.

In onderstaand overzicht staat de contracteringsstatus per verzekeraar vermeld.

Specifieke informatie Zilveren Kruis

Geen dagbehandeling knieprothese
Zilveren Kruis en haar labels hebben in 2021 het dagbehandelingsconcept voor de knieprothese niet ingekocht. Dat betekent dat u nog steeds bij u terecht kunt maar dat er een overnachting wordt toegevoegd aan uw zorgtraject.

Geen signature plaatsingen 2021
Het budget dat Zilveren Kruis voor 2021 bij ons had ingekocht bleek niet toereikend voor het aantal patiënten dat wij voor deze verzekeraar mochten helpen. Gelukkig heeft Zilveren Kruis onlangs extra zorg ingekocht, hierdoor kunnen wij u ook dit jaar nog helpen. Bij knieoperaties is er vanwege deze nieuwe afspraken één wijziging doorgevoerd bij de operatietechnieken. We kiezen bij de operaties in 2021 alleen nog voor de conventionele uitlijning en niet voor de signature plaatsingen. Goed om te weten dat de resultaten van beide operatietechnieken nagenoeg gelijk zijn. Wilt u liever de signature plaatsing? Dan plannen we vanaf medio december een afspraak met u in voor januari 2022. Meer informatie over de operatietechnieken vindt u hier.

Specifieke informatie CZ

CZ heeft geen contract afgesloten met Orthoparc. Restitutieverzekerden kunnen terecht bij Orthoparc voor het dagbehandelingsconcept. Voor natura verzekerden wordt een overnachting toegevoegd aan het zorgtraject, met deze toevoeging is er geen eigen bijdrage voor de patiënt. Indien u natura CZ verzekerd bent en gebruik wilt maken van ons dagbehandelingsconcept dan wordt er een eigen bijdrage gevraagd. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw polis.

20202021Status
ASRGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
De AmersfoorsteGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
Aevitae (ASR Ziektekosten)GecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
DitzoGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
DSWGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
DSW ZorgverzekeraarGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
Stad Holland zorgverzekeraars in TwenteGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
Coöperatie VGZGecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
UnivéGecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
ZEKURGecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
Zorgzaam VerzekerdGecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
SZVKGecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
IZAGecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
UMCGecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
Aevitae (VGZ Cares)GecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
IZA - VNGGecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
Turien & Co (VGZ)GecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
Coöperatie VGZGecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
Aevitae (VGZ)GecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
Caresco (VGZ)GecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
IAK (VGZ)GecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
Caresco (VGZ Cares)GecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
IZZGecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
PromovendumGecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
National AcademicGecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
BesuredGecontracteerdLocatie Bosch en Duin: gecontracteerd Locatie Lelystad: gecontracteerd Locatie Rozendaal: niet gecontracteerdBudgetplafond locatie Bosch en Duin en Lelystad is bereikt en er is geen mogelijkheid tot budgetverruiming. Vanaf 23 augustus is er een patiëntenstop voor patiënten met een natura polis.
Zilveren kruis
Zilveren KruisGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
FBTOGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
Avéro AchmeaGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
De FrieslandGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
Turien & Co (Avero Achmea)GecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
Aevitae (Avero Achmea)GecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
IAK (Avero Achmea)GecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
InterpolisGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
OZF AchmeaGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
Take Care NowGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
Pro LifeGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
CaresqGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
EUcareGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
AeviteaGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
ONVZGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
VvAAGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
Jaaah.GecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden ingepland
PNOGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
ENOGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
SallandGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
ZorgDirectGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
Holland Zorg VerzekeringenGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
Zorg en ZekerheidGecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
CZNiet gecontracteerdIn onderhandelingGesprekken met de zorgverzekeraar zijn gaande. Afspraken worden regulier ingepland
Delta LloydNiet gecontracteerdIn onderhandelingGesprekken met de zorgverzekeraar zijn gaande. Afspraken worden regulier ingepland
OhraNiet gecontracteerdIn onderhandelingGesprekken met de zorgverzekeraar zijn gaande. Afspraken worden regulier ingepland
MenzisNiet gecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
AnderzorgNiet gecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland
HEMANiet gecontracteerdGecontracteerdContractering afgerond, afspraken worden in gepland

Verwijzing

Alle patiënten die Orthoparc bezoeken, dienen een geldige verwijsbrief te hebben. Dit geldt wanneer u verzekerd bent bij een Nederlandse zorgverzekeraar. Zonder geldige verwijsbrief kan uw eerste afspraak niet doorgaan, uw zorgverzekeraar laat dit niet toe. Geldige verwijzers zijn: uw huisarts, een arbo-arts of medisch specialist.

Dagbehandeling altijd met Rapid Recovery

Bij een heup- of knieprothese zal iedere patiënt deel uitmaken van ons Rapid Recovery traject. Mocht een overnachting toch noodzakelijk zijn, dan voorziet Orthoparc hierin op haar eigen verpleegafdelingen.

Voordelen voor de patiënt

De resultaten van behandelde patiënten zijn optimaal. In de eerste uren na de operatie kunnen patiënten op eigen benen de kliniek verlaten. Men ervaart bijna geen pijn en doordat zij thuis mogen herstellen is de kans op infecties aanzienlijk laag. Dit in tegenstelling tot de reguliere methode waarbij patiënten in het ziekenhuis moeten overnachten, waar risico’s op infecties aanzienlijk hoger liggen. Wel is het voor patiënten noodzakelijk om thuis de eerste dag en nacht hulp te hebben.

Hoge waardering door patiënten

Reeds behandelde patiënten waarderen ons zeer hoog op o.a. Zorgkaart Nederland

Zorgdomein

U kunt uw verwijzing eenvoudig digitaal verzenden via ZorgDomein

Samenwerkingsverbanden

Orthoparc heeft een samenwerkingsverband met het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft in geval van calamiteiten. Voor het maken van eventueel benodigde MRI’s (bijvoorbeeld voor de Signature knie prothese) hebben wij partners in het Diakonessenhuis in Zeist en Utrecht en het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem.

Zeer korte toegangstijden

Bij de Orthoparc kan uw patiënt vrijwel direct ingepland worden voor een afspraak op één van onze poli’s. Indien een ingreep volgt kan deze binnen enkele weken uitgevoerd worden.

100% vergoeding

Behandelingen op basis van een verwijzing worden 100% vergoed. Uw patiënt dient vanzelfsprekend zelf zorg te dragen voor het geldende eigen risico